Na jó már nem teljesen barna, mert a nyaralás színe jócskán lekopott fél év alatt de mindenképpen a Ringben. Tegnap. Este.
Ez volt a második alkalom, hogy a Ring Caféban vacsoráztunk, az első egy steak vacsora volt, az is megérne egy külön posztot. Most hamburgert ettünk, ketten.
A Ring Café az Andrássy úton van, közel az Oktogonhoz, abszolút feltűnésmentes hely, a belső kialakítás modern és hangulatos. A személyzet nagyon kedves és udvarias, látszik, hogy azért dolgoznak ott mert szeretik, nem azért mert nincs más. A földszinten van a dohányzó rész, az emeleten a nemdohányzó, ugyan nincs hermetikusan elzárva egymástól a kettő, de fönt nem lehet érezni a füstöt.
Amikor új helyet próbálunk ki, én mindig keresem a speciális italokat, házi készítésű limonádét vagy egyéb hasonlót. Itt is van háromféle ízesítésű házi limonádé, most a citrusosat próbáltuk ki. Valóban nem citromos, hanem citrusos mert van benne narancs és lime is. A limonádé egyébként kellően fanyar és édes egyszerre, persze télen mínusz 5 fokban nem élvezhető 100 %-ban, de ez semmiképpen nem az ital hibája.
A Ring Café a hamburgerről híres. Érdekes módon eddig csak nagyon pozitív vagy nagyon negatív véleményt olvastam a beszámolókban, olyat, hogy jó volt de nem kiemelkedő nem.
Mivel ismerem magam, milyen nehezen döntök ha nagy a választék, így már az interneten tanulmányoztam az étlapot, és a 17 féle hamburgerből kiválasztottam hármat, ami szimpatikus volt. Persze még így is nehéz volt dönteni, de Burger De Luxe (bacon és ementáli sajt) lett végül, extra sült gombával. Minden feltétet lehet kérni extraként. Szilvi Avocado&Bacon burgert választott, ez a ház kedvence.
A látvány szemet gyönyörködtető. A hamburger szépen összeállított, magas és minden összetevő jól látszik. A tányéron van még sült krumpli és káposztasaláta, mind csinos kis edényekben. A krumplihoz házi ketchup jár, amin valóban érezhető, hogy házi. A káposztasaláta nagyon krémes, én egy egész pici sót tettem volna bele, de Szilvi azt mondta, hogy szerinte így jó ahogy van, szóval egyezünk ki egy döntetlenben.
A hamburger zsemléje ciabatta, ami üdítő a sok bolti szezámmagos hamburgerzsemle után. A hús közepesen van átsütve, szaftos és nagyon finom. Mikor ilyen húsokat eszem, mindig azon tűnődöm, hogy a fenébe lehet valaki vegetáriánus. Az alap hamburgerhez tartozik még a paradicsom, a lilahagyma és a saláta, ami jelen esetben rukkola. Talán ezért (is) gourmet burger bar a hely neve. A szósz - sült fokhagymás majonéz - az alsó hamburgerzsemlén bújt el, de végül megtaláltam.
Az egyetlen probléma a hamburgerrel (amennyiben ez probléma), hogy nem lehet úgy enni, hogy ne legyél fülig szószos. Mondjuk én bármivel képes vagyok összekenni/leenni magam, úgyhogy ez nem jelent gondot. A múltkor volt két lány akik késsel-villával próbálkoztak, hát nem tudom az mennyivel jobb, mint ha összekened magad, elvégre hamburgerről van szó.
Összességében a hamburgerek nagyon finomak voltak, nem lehet okunk panaszra. Egyébként nemcsak marhahúsos hamburgerek vannak, hanem csirkés és szójás változatok is.
Háromféle desszert közül lehet választani: csokoládés sajttorta, brownie és banán flambé. Ez így elég átlagosan hangzik, de csak figyeljetek.
A sajttortához kétféle szósz jár, narancsos-fehércsokis és epres-maracujás. Maga a sajttorta elképesztően finom. Krémes, a „tészta” ropogós, pont jól van megsütve és a két szósz remekül illik hozzá. Részemről totális megsemmisülés.
A brownie-t házi tejszínhabbal kínálják, szintén csillagos ötös. A tészta puha, ragacsos, nem fojtó és nem émelyítő, pont jó.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom a helyet, tényleg az egyik legjobb hamburgert készítik a városban.