B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Hamis majonéz gőzfürdőben

2011.06.21. 09:39 Benyeszke

Jelentem úgy néz ki feltámadtam poraimból, persze ahogy ezeket a sorokat írom megint elég szarul érzem magam, de ennek számos más oka is lehet a hétvégi vécés bulin kívül. De tegnap este elég jól éreztem magam ahhoz, hogy kreatívkodni kezdjek, a mostani a szósz két recept fúziója: az egyik az írta hogy sült fokhagymát keverjünk össze joghurttal, a másik meg azt, hogy gőz fölött csináljunk valami majonézfélét. Hát a kettő együtt még jobb lett mint gondoltam.


Hozzávalók (4 személyre)
2 tojássárgája
1 ek fehérborecet
1 fej fokhagyma
2 dl jó minőségű olívaolaj
só, bors
porcukor

A fokhagymát egészben 250 fokon sütjük kb. 30-35 percig. A héja lehet, hogy megfeketedik de az nem baj. Ha kész hagyjuk egy kicsit hűlni majd kinyomjuk a belsejéből a puha fokhagymát.

A tojássárgáját egy hőálló edényben jó alaposan összekeverjük az ecettel és a fokhagymával, kevés sóval és borssal ízesítjük.

Egy edényben, amire ráillik a hőálló tál kevés vizet forralunk (illetve inkább gyöngyöztetünk).

A hőálló tálat az edényre illesztjük és folyamatos keverés (habverővel!) mellett, besűrítjük a tojásos krémet. Amikor már kezd krémes állaga lenni kanalanként elkezdjük adagolni az olívaolajat. Minden adagot jó alaposan bele kell dolgozni a krémbe. Közben ha az állaga túl sűrű lenne, adhatunk hozzá hideg vizet, de egyszerre ne túl sokat.

Ha az összes olajat beledolgoztuk, levesszük a gőzről, majd ízesítjük még sóval és borssal, illetve kevés cukorral.

Az eredmény egészen majonéz-szerű lett, ugye mustár helyett ecet került bele, meg még ez a sült fokhagyma is, de összességében nagyon jól sikerült, sült újkrumplit mártogattunk bele, de szerintem akár sült húst vagy sült zöldségeket is lehetne.

Közös konklúzió: olvasztott vaj tojássárgájával jobb, mint olívaolaj tojássárgájával. Senki nem hibás, egyszerűen a vaj a király. Vagy a császár

2 komment

Címkék: olaj krém majonéz szósz gőzfürdő mártogatós

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr473002292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivétel 2011.06.21. 13:24:06

szia!:) jól néz ki, biztos finom volt!:) örömmel látom, hogy már jobban vagy:)

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.06.23. 09:50:49

@Kivétel: szia, köszi szépen! :-) Bocs hogy nem válaszoltam eddig, most kicsit sok a meló.
A hátszínt megcsináltad végül?
süti beállítások módosítása