Most hogy már majdnem lehet paradicsom ízű paradicsomot is kapni a boltban meg a zöldségesnél, megosztom veletek a kedvenc paradicsomsalátámat. Néhány hónapja csináltam először és azóta elég sokszor előfordul nálunk szárnyas vagy hal kísérőjeként, de kicsit megspékelve önálló vacsora is lehet.
Hozzávalók (2 személyre)
3 nagy paradicsom
fél lilahagyma
4-5 levél bazsalikom
2 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
só, bors
Összerakni nem bonyolult, a paradicsomot feldaraboljuk, a lilahagymát apróra vágjuk, a bazsalikomot felaprítjuk. Ezeket egy tálba tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel, majd sózzuk és borsozzuk. Néhány óra a hűtőben nagyon jót tesz neki.
Nekem ez a saláta kifejezetten üdítő, mert gyerekkoromat az ecet-cukor bűvkörében töltöttem ha salátáról volt szó. Ez nem rossz dolog, mert nagyon szerettem, de a fenti elkészítési mód azért sokkal kifinomultabb.
Ha még inkább szeretnénk felturbózni akkor jöhet bele egy gerezd fokhagyma és 2 ek reszelt parmezán.
Ha önálló vacsorának szeretnénk, akkor keverjünk a salátához 6-7 dkg lágy kecskesajtot, pirítsunk hozzá bagettet a sütőben és kész is.
Ha nagyon kísérletező kedvűek vagyunk jöhet bele 1 tk tökmagolaj.
Még egy étel ami miatt már nagyon várom a grillszezont, addig meg marad az Aldis kontaktgrill.