B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Kedvenc paradicsomsalátám

2011.05.03. 12:30 Benyeszke

Most hogy már majdnem lehet paradicsom ízű paradicsomot is kapni a boltban meg a zöldségesnél, megosztom veletek a kedvenc paradicsomsalátámat. Néhány hónapja csináltam először és azóta elég sokszor előfordul nálunk szárnyas vagy hal kísérőjeként, de kicsit megspékelve önálló vacsora is lehet.


Hozzávalók (2 személyre)
3 nagy paradicsom
fél lilahagyma
4-5 levél bazsalikom
2 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
só, bors

Összerakni nem bonyolult, a paradicsomot feldaraboljuk, a lilahagymát apróra vágjuk, a bazsalikomot felaprítjuk. Ezeket egy tálba tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel, majd sózzuk és borsozzuk. Néhány óra a hűtőben nagyon jót tesz neki.

Nekem ez a saláta kifejezetten üdítő, mert gyerekkoromat az ecet-cukor bűvkörében töltöttem ha salátáról volt szó. Ez nem rossz dolog, mert nagyon szerettem, de a fenti elkészítési mód azért sokkal kifinomultabb.

Ha még inkább szeretnénk felturbózni akkor jöhet bele egy gerezd fokhagyma és 2 ek reszelt parmezán.

Ha önálló vacsorának szeretnénk, akkor keverjünk a salátához 6-7 dkg lágy kecskesajtot, pirítsunk hozzá bagettet a sütőben és kész is.

Ha nagyon kísérletező kedvűek vagyunk jöhet bele 1 tk tökmagolaj.

Még egy étel ami miatt már nagyon várom a grillszezont, addig meg marad az Aldis kontaktgrill.
 

3 komment

Címkék: olasz grill gyors vacsora nyári saláta

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr892874242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beacska 2011.05.03. 16:02:26

mostanában egy kicsit sok paradicsom salátát ettem, úgyhogy felüdülésként ért a múltkori sali, amit egy vendéglőben ettem: krumpli saláta volt rukkolával és SZARDÉNIÁVAL (szerintem alul tonhal is volt). Citromos, olivás öntettel...nyami...

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.05.03. 19:57:14

@beacska: nekem is van egy hasonló ha nélkül, szárított paradicsommal és joghurttal.

beacska 2011.05.04. 13:58:43

@Benyeszke: de ebben pont a hal volt a jó! néha úgy hiányzik a hal! nagyon szeretem, csak keveset eszünk belőle. És ilyenkor tök jó néha-néha ilyesmit enni.
süti beállítások módosítása