B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Fejfájás

2011.03.13. 15:10 Benyeszke

Nem is tudom hol kezdjem. Ugye tegnap nem írtam semmit, pedig előtte még arról volt szó, hogy beszámolok erről a csodás böjtről. Mindenekelőtt: az elképzelés az, hogy csak gyümölcsöt és zöldséget lehet enni, húst, tejterméket vagy más egyebet nem. Ja meg beszereztem salaktalanító teát, aminek olyan íze van, mintha a grapefruit mag kivonatát feles gyanánt innánk, borzalom.

Minden erőmet összeszedve bevallom, hogy ez az egész egy nagy baromság. Két napja úgy fáj a fejem, hogy úgy érzem megbolondulok és gyógyszerrel sem múlik el. Elhiszem, hogy a böjt lényege a megtisztulás meg a megkönnyebbülés, de mi van ha a köztes kellemetlenségek miatt fogom magam és leugrom az erkélyről?! Arról nem is beszélve, hogy közben elmegy négy teljesen tökéletes szabadnap arra, hogy elsötétített helyiségben óbégatok, miközben kint hétágra süt a nap. Ha meg nem a böjt hanem a front (ha van egyáltalán) miatt fáj, akkor meg nagyon nehéz ilyen hendikeppel tisztulni.

Szóval arra jutottam, hogy aki azt mondja, az ilyen monokúrák – tartsanak bármeddig is – jók, élvezetesek és hasznosak az hazudik. És tuti biztos, hogy nem szeret főzni. Komolyan.

Nekem semmi gondom nincs a bőséges zöldség- és gyümölcsfogyasztással, de úúúúgy ennék egy steaket. Legalább tudom, hogy biztosan nem lennék jó vegetáriánus.

Na de azért történtek jó dolgok is, ültettünk fűszernövényeket, bazsalikomot, mentát, rozmaringot és petrezselymet (ahogy láttam fodros szélűt). Ez legalább feldobott egy kicsit, remélem majd tudom hasznosítani a kis levélkéket (értsd: nem szárad/rohad el mind két nap alatt). Amúgy fogalmam sincs melyik fűszernövény a legstrapabíróbb, meg hogy milyen kombinációban érdemes őket ültetni, de próba szerencse.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr952735827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása