B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Csirkecomb puliszkaágyon

2011.02.21. 11:30 Benyeszke

Hát ez majdnem nem lett. Mivel az Istenek annak idején úgy döntöttek, hogy családunk nőága a legkisebb időjárás-változást is megérezze, az erősebb frontok idején csoportosan akarjuk letépni a saját fejünket. Na de estére összeszedtem magam, és úgy döntöttem itt az ideje kipróbálni az instant puliszkát amit még Olaszországból kaptunk. Ismét Viva Italia!
 


Hozzávalók (4 személyre)
8 csirke felsőcolmb
20 dkg kukoricadara
16 db koktélparadicsom
4 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
só, bors
olívaolaj

A csirkecombokat megmossuk. A fokhagymát meghámozzuk, a gerezdeket félbevágjuk és azokkal megtűzdeljük a combokat. Sóval és borssal bedörzsöljük, majd tálba tesszük és 1 dl olívaolajat öntünk rá. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, lefedve.

Másnap egy serpenyőt szárazon felmelegítünk, majd mindkét oldalon megpirítjuk a combokat és félretesszük.

A puliszkához sós vizet forralunk (nagyjából 1:4 arányban kell, tehát 1 rész dara 4 rész víz). Ha rendes kukoricadaránk van akkor, folyamatos kevergetés mellett 10-12 perc alatt készül el. Szerencsésebb sorsúaknak instant puliszka is juthat, ez forrásban lévő vízbe öntve kb.2 perc alatt készen van. A meleg puliszkát egy olajjal kikent tűzálló edénybe öntjük és hagyjuk kihűlni.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A parmezánt megreszeljük. A paradicsomokat megmossuk és félbe vagy negyedekbe vágjuk.

Ha a puliszka kihűlt, 8 egyforma darabot vágunk belőle, elrendezzük a tűzálló tálban; ez lesz az alja az ételnek. Erre parmezánt szórunk, majd rátesszük a paradicsomot. A tetejére kerül a csirkecomb. Az egészet az előmelegített sütőbe toljuk 30 percre és készen vagyunk.

Szeressétek a puliszkát, mert nagyon finom. Friss túróval és valamilyen kemény állagú, intenzív ízű sajttal önálló vacsora is lehet.
 

Szólj hozzá!

Címkék: olasz recept puliszka polenta

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr692676655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása