B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Comfort food részegség esetén

2011.07.20. 09:16 Benyeszke

Tegyük fel, hogy léteznek olyan emberek akik alkoholizálnak. Én természetesen nem ismerek ilyeneket és nyilván te sem de biztosan vannak. Sőt állítólag jó sokan vannak. Az okfejtés tárgyába nem tartoznak bele az alkoholisták, de mindenki aki szokott több-kevesebb rendszerességgel inni ismeri az alábbi helyzetet.

Tegyük fel, hogy túl vagyunk néhány felesen/sörön/boron kinek mi a szimpatikus, de még nem beszélünk komoly részegségről csak amolyan jól érezzük magunkat helyzetről, amikor sokat és hangosan beszélünk, hadonászunk (opcionális) és mindenkit nagyon szeretünk. Ha ezt az állapotot nem toljuk el abba az irányba, hogy a lábaink egy ponton összecsuklanak és egyszer csak kijön aminek ki kell jönnie, óhatatlanul farkaséhség tör ránk. Olyan amit ott és azonnal csillapítani kell. Nem véletlen, hogy a McDonald’s az Oktogonnál ennyire jól tolja a bizniszt éjszaka.

De mi van, ha nem akarunk műízű sajtburgert enni, és lehetőségünk van arra (sőt képesek is vagyunk), hogy otthon állítsunk elő olyan kaját ami elképesztően jól passzol a közepesen illuminált állapotunkhoz?

Kérem, akkor következik az alábbi „étel”, amire a párom azt mondta, hogy ne merjem feltenni a blogra mert ciki, hogy egy „gasztroblogger” ilyen beteg dolgokat képes előállítani és megenni is. Szerintem csak az irigység beszélt belőle, mert ő beteg és csak natúr rizst ehetett.

Tehát az tiszta, hogy a részeg gyomornak zsírra és szénhidrátra van szüksége. Sokra. Sült krumpli jó lesz, az aztán mindenre jó. Na de ez nem elég. Ó van itthon virsli, pont olyan amilyet szeretek. Alakul a dolog de valami hiányzik. Sajt. Reszelve, jó sok, mehet a frissen megsült még forró krumplira. Ráolvad, nyúlik, elképesztően jó. Jöhet még mellé a ketchup-majonéz kombó és egy kiskés, hogy a virslit lehessen szeletelni. A krumplit meg kézzel toljuk.


A hatása kiváló, tegnap néhány feles után ettem, ma egyáltalán nem érzem a tegnapi ivást, ha azt nem számítjuk, hogy baromi éhes vagyok. Másnaposság ellen még nem próbáltam ezt a kreációt, olyan helyzetekben egyelőre csak a meki játszik.

Kinek milyen kaja jön be ha a talaj már inog egy kicsit?


 

1 komment

Címkék: alkohol zsír sült krumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr313082457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beacska 2011.07.20. 19:26:32

én 2 feles után elalszom, úgyhogy esélyem sincs olyan állapotra, amiről itt szó van ;D
DE(!) Egyszer, kb. 18 éves lehettem (már elég nagy ahhoz, hogy "fogjam" az eseményeket), vendégségbe mentünk. Sokat utaztunk előtte, motelben szálltunk meg, és mivel nem volt bizti, hogy kajálni is hívtak minket, a vendégség előtt apu bekajált (persze volt vacsi), megevett vagy 2 konzerv olajos halat (ne kérdezd, honnan volt nálunk éppen). Nnna, a vendégségben együtt néztük vele, hogy a sok "részeg" ember mit csinál, pedig ő is velük ivott....

szóval, alkohol felszívásnak (és ágyazásnak) OLAJOSHAL!!!
süti beállítások módosítása