B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Kukoricázunk

2011.07.14. 11:06 Benyeszke

Édes, sós, leves, ropogós, csak úgy klaffog ahogy eszi az ember. Persze mennyivel nagyobb fíling a strandon majszolni a főtt kukoricát, de otthon előállítani sem túl bonyolult. A lényeg, hogy a nyers kukorica jó minőségű legyen. Nem zöld, nem rohadt, nem aszott.

A csuhé is kell, mert a kukoricát jól be kell takargatni, sőt az edény aljára is kell néhány levél. Forrástól 15-20 perc alatt meg is fő, de érdemes ellenőrizni, nehogy kemény maradjon. Sóval esszük, mert úgy jó. Ipari mennyiségben készíthető, nem lehet elrontani és másnap is kiváló.

A férfiember nyavalyog, mert nincs hús vacsorára. Na ja, de a főtt kukoricát legalább csak egy macska szereti a négyből.

És e témában álljon itt Charlie Sheen egyik remek gyerekdala:

I like corn it tastes real sweet
I don't like peas they taste like feet
Corn is the king of the veggie food group
And it looks the same when it’s in your poop!


 

4 komment

Címkék: strand főtt kukorica

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr663065484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.19. 11:27:56

Szia! :)
Épp a múltkor főztem én is kukoricát. Én is úgy tanulta,hogy a héjából is kell alá és fölé tenni, de valójában nemt udom miért. Tudja valaki a miértet?

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.07.20. 11:20:37

Én most csináltam először és a zöldségestől kérdeztem meg, hogy kell főzni a kukoricát. Ő mondta, hogy a héja kell alá-fölé, én meg elfogadtam. Egyébként én se tudom miért kell.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.22. 15:09:21

@Benyeszke: OK. :) Nem fog kiderülni most. Én mostanában héja nélkül főzöm, de nem érzek különbséget. Időnként megforgatom őket, lebegnek, szóval nem tudom miért kell a héja. :)

beacska 2011.07.22. 18:14:27

@mosoly73: szerintem alá azért, hogy az alsó csövek ne égjenek meg, ahogy hozzáérnek a fazékhoz (mint a hagyma a hús alá pl.), fölé meg azért, mert ha kilóg a kuki a vízből, akkor másként fő meg. Oda meg takarásnak kell....szerintem...;D
süti beállítások módosítása