A tegnapi nap tipikusan olyan volt, hogy előre tudtam a vacsora csak egyszerű és gyors lehet, mindenképpen már a hűtőben/kamrában lévő hozzávalókból. Az avokádó továbbra is nagy szerelmem, a koriander meg még nagyobb, különösen a lime-mal együtt. Hiába na, Viva Mexico!
Hozzávalók (4 személyre)
2 érett avokádó
1 fej vöröshagyma
1 nagy paradicsom
1 lime
1 kis csokor petrezselyem
1 doboz konzerv vörösbab
őrölt koriander
só, bors
A hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és finomra vágjuk.
Az avokádót félbevágjuk, a magot eldobjuk, a húst egy kanál segítségével kivesszük a héjból (az csak akkor megy ha elég érett az avokádó), majd a húst összevágjuk. Vagy villával összetörjük, vagy botmixerrel pürésítjük.
Az avokádópürét összekeverjük a paradicsommal és a hagymával. Ráfacsarjuk a lime levét, majd ízesítjük sóval, borssal és egy csipet őrölt korianderrel.
A petrezselymet apróra vágjuk és a krémbe keverjük.
A babot nagyon alaposan lecsöpögtetjük, majd a guacamole-hoz keverjük.
Pirítós kenyérrel tálaljuk. Reggelire és vacsorára is remek, tudom, mert kipróbáltam. :-)