B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Babos guacamole

2011.07.07. 10:09 Benyeszke

A tegnapi nap tipikusan olyan volt, hogy előre tudtam a vacsora csak egyszerű és gyors lehet, mindenképpen már a hűtőben/kamrában lévő hozzávalókból. Az avokádó továbbra is nagy szerelmem, a koriander meg még nagyobb, különösen a lime-mal együtt. Hiába na, Viva Mexico!


Hozzávalók (4 személyre)
2 érett avokádó
1 fej vöröshagyma
1 nagy paradicsom
1 lime
1 kis csokor petrezselyem
1 doboz konzerv vörösbab
őrölt koriander
só, bors

A hagymát és a paradicsomot meghámozzuk és finomra vágjuk.

Az avokádót félbevágjuk, a magot eldobjuk, a húst egy kanál segítségével kivesszük a héjból (az csak akkor megy ha elég érett az avokádó), majd a húst összevágjuk. Vagy villával összetörjük, vagy botmixerrel pürésítjük.

Az avokádópürét összekeverjük a paradicsommal és a hagymával. Ráfacsarjuk a lime levét, majd ízesítjük sóval, borssal és egy csipet őrölt korianderrel.

A petrezselymet apróra vágjuk és a krémbe keverjük.

A babot nagyon alaposan lecsöpögtetjük, majd a guacamole-hoz keverjük.
 


Pirítós kenyérrel tálaljuk. Reggelire és vacsorára is remek, tudom, mert kipróbáltam. :-)
 

4 komment

Címkék: recept salsa mexikói

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr813046567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.07. 18:05:38

Szia! Jaj de jó, már régóta akartam valakitől tanácsot kérni avokádó ügyben, talán te segíthetsz nekem. Mit kell nézni rajta, hogy jót válasszak a boltban? Milyen az érett? Színe? Puhasága? Stb. :) Én is szeretnék ilyen kenyérre kenőset avokádóból, csak nem tudom melyik a jó, melyiket vegyem meg.

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.07.07. 19:01:57

@mosoly73: szia Ani! Avokádó érettség szempontjából háromféle lehet: éretlen, érett és túlérett.
Ha túlérett akkor keserű, nem jó az íze de ilyet szerintem nem is árulnak a boltban mert szinte mállik szét. Ezt inkább te tudod előállítani otthon ha sokáig nem használsz fel egy avokádót.

Ha éretlen, vagyis kemény akkor vagy a hűtőben tartod pár napig, vagy egy banánnal beteszed egy papírzacskóba pár órára, attól megérik.
Az érett avokádó picit sötétebb zöld és a húsa benyomható, vagyis ha ujjal megnyomod kis helye marad.

Én általában inkább éretlent szoktam venni és itthon érlelem tovább az a legbiztosabb.

Ha meghámozod és a húsa részben barna akkor már túlérett és vlsz keserű is de azért meg kell kóstolni.

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.07. 19:08:08

Köszike :)))) Ezután majd bátrabban nézegetem :)
süti beállítások módosítása