Elnézést kérek mindenkitől, amiért ilyen hosszú ideig nem jelentkeztem, de a hétvégén spontán kísérletet végeztem arra vonatkozóan, hogy hány nap alatt regenerálódik az emberi szervezet, ha két nap alatt leteker 180 kilométert 40 fokos melegben majd utána ledönt néhány sört. Még most sem vagyok teljesen jól, de mégse lehet elsorvadni a semmittevésben, tehát újult erővel vágok bele a blogolásba. Egyszerű és nagyszerű lazacos szendvicskrém, ami akár salátaként is megállja a helyét.
Hozzávalók (4 személyre)
10 dkg szeletelt füstölt lazac
1 kukoricakonzerv
10 dkg márványsajt
30 dkg sűrű joghurt
1 csokor metélőhagyma
1 ek majonéz
1 mk konyak
só, őrölt fehérbors
Tálaláshoz: magvas kenyér
A sajtot lereszeljük és a joghurttal jó alaposan elkeverjük. A kukoricát lecsepegtetjük, a metélőhagymát felaprítjuk.
A sajttal elkevert joghurthoz adjuk a metélőhagymát, a majonézt és a konyakot majd sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük.
A legvégén keverjük bele a kukoricát és a lazacot. Kicsit szívfájdító így feltrancsírozni azt a jó füstölt lazacot, így utólag visszagondolva úgyis lehetett volna, hogy a lazacszelet egészben kerül a kenyérre és arra halmozzuk a krémet.
A kész krémet magvas pirítóssal vagy bagettel tálaljuk.
Lazacos-márványsajtos krém
2011.05.26. 10:03 Benyeszke
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr182933626
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.