B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Hamburger

2011.04.21. 08:26 Benyeszke

Ez a recept egy olyan rovatból származik, ahol régi családi kedvenceket készítenek el újszerű és egészséges formában. Én ebben nem nagyon hiszek, szerintem egészséges hamburger nem létezik, vagy ha igen akkor nem lehet megenni. Úgy vagyok vele, hogy ha már az ember eldönti, hogy hamburgert, hot-dogot vagy más egyéb kevésbé egészséges ételt választ akkor csinálja tisztességesen, az összes hozzá tartozó egészségtelen hozzávalóval együtt.

Hozzávalók (4 személyre)

30 dkg darált marhahús

7-8 dkg füstölt zsírszalonna

1 kis fej vöröshagyma

1 tojás

2 ek zsemlemorzsa

1 tk mustár

só, bors

A zsírszalonnát nagyon apróra vágjuk vagy akár le is darálhatjuk ha van rá mód. A hagymát meghámozzuk és lereszeljük. A húst nagyon alaposan összekeverjük a szalonnával és a hagymával, majd mustárral, sóval és borssal ízesítjük.

Hozzákeverjük a tojást és a zsemlemorzsát és jó alaposan összegyúrjuk az egészet. Érdemes állni hagyni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

Ideális esetben kerti grillen kellene megsütni a húst, de persze serpenyőben vagy benti kontaktgrillen is nagyon jó, a lényeg, hogy kevés de nagyon forró olajon süssük a húst. Viszonylag hamar elkészül, a lényeg, hogy a külseje jól megpiruljon de belül szaftos legyen.

Ha kész a hús, akkor össze kell állítani a hamburgert. Ebben az esetben ha autentikusak akarunk lenni, akkor mindenképpen csomagolt amerikai hamburgerzsemlét vagy puffancsot vegyünk. Ezen kívül igazából egyéni ízlés kérdése, hogy ki mit tesz bele. Mi salátát, uborkát, paradicsomot, lilahagymát, cheddar sajtot és szószokat (ketchup, mustár, majonéz – kinek mi tetszik) szoktunk bele tenni. Vagy esetleg lehet pirított hagymát és barbecue szószt is használni.

Köretnek mi lehetne más, mint sült krumpli. És kóla. Jó beismerem én nem iszom rendes kólát, csak light-ot, de mielőtt megjegyzéseket tennétek elárulom, hogy azért, mert a rendes kóla valamilyen filmszerű bevonatot képez a fogamon és azt nagyon utálom.

Ez a hamburgerhús recept mindenképpen a nyári kerti grillpartik nagy slágere lehet.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr62844211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beacska 2011.05.23. 09:32:17

szia! hétvégén grill hamburgert csináltunk (még ma is az lesz). Elolvastam a te receptedet is, de ráolvastam még. (nekem kicsit kicsi volt az adagod, én 1,5 kg húsnál kevesebbnek neki sem állok, de számolni tudok, persze ;D).
A tuti ötlet: zsírpapírra lapítani a húsgombócokat, így könnyen is kezelhető (mint az előre csomagolt lapkasajt), és csinos vékonyat lehet készíteni, ami tutira szaftosra átsül a grillen, nagyon-nagyon gyorsan)

nna, ennyit tennék hozzá a tiedhez. jaaa, meg a reszeltsajt-szószt ;D
süti beállítások módosítása