B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Sertéskaraj sajtszósszal

2011.04.13. 11:33 Benyeszke

Az olyan receptekkel, amikben az a lényeg, hogy néhány hozzávalóból pompás vacsorát lehet rittyenteni, hogy útközben kiderül, hogy igazából az írók a konyhai alapfelszerelés részének tekintenek bizonyos alapanyagokat amiket itthon nem is lehet kapni. De a lényeg, hogy ez a recept tényleg olyan, hogy a felsoroltakon kívül csak olaj, só és bors kell ami  minden konyhában megtalálható. Bátran ajánlom mindenkinek, mert tényleg nagyon finom!


Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg sertéskaraj
25 dkg mascarpone
1 dl főzőtejszín
1 csokor snidling

A sertéskarajt négy egyforma szeletre vágjuk, kiklopfoljuk és megsózzuk, megborsozzuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hússzeletek mindkét oldalát néhány perc alatt megsütjük.

A visszamaradt olajhoz adjuk a mascarponét majd néhány perc után a tejszínt és összeforraljuk. A snidlinget felaprítjuk és a szószhoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk és készen vagyunk.

Köretnek héjában megfőzünk néhány szem krumplit majd ha kihűlt meghámozzuk, hasábokra vágjuk és kevés olajon vagy vajon megpirítjuk.

Azt kell mondjam, hogy ez a szósz nagyon, de nagyon finom. Krémes, de a snidling miatt friss íze van és tényleg pár perc amíg elkészül.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr102822637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása