Az olyan receptekkel, amikben az a lényeg, hogy néhány hozzávalóból pompás vacsorát lehet rittyenteni, hogy útközben kiderül, hogy igazából az írók a konyhai alapfelszerelés részének tekintenek bizonyos alapanyagokat amiket itthon nem is lehet kapni. De a lényeg, hogy ez a recept tényleg olyan, hogy a felsoroltakon kívül csak olaj, só és bors kell ami minden konyhában megtalálható. Bátran ajánlom mindenkinek, mert tényleg nagyon finom!
Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg sertéskaraj
25 dkg mascarpone
1 dl főzőtejszín
1 csokor snidling
A sertéskarajt négy egyforma szeletre vágjuk, kiklopfoljuk és megsózzuk, megborsozzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hússzeletek mindkét oldalát néhány perc alatt megsütjük.
A visszamaradt olajhoz adjuk a mascarponét majd néhány perc után a tejszínt és összeforraljuk. A snidlinget felaprítjuk és a szószhoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk és készen vagyunk.
Köretnek héjában megfőzünk néhány szem krumplit majd ha kihűlt meghámozzuk, hasábokra vágjuk és kevés olajon vagy vajon megpirítjuk.
Azt kell mondjam, hogy ez a szósz nagyon, de nagyon finom. Krémes, de a snidling miatt friss íze van és tényleg pár perc amíg elkészül.