B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Születésnapi torta

2011.04.06. 08:57 Benyeszke

Hugh csokoládés trüffeltortája

Ez az a torta amit annak idején Sharon Osbourne jobbnak talált Gordon Ramsay mogyorós csokoládétortájánál az F Word egyik adásában, emiatt került be Ramsay egyik szakácskönyvébe. Ugye Hugh az aki River Cottage-ban kalauzol minket a Spektrumon. Ez egy nagyon helyes és könnyen elkészíthető torta, liszt egyáltalán nincs benne, viszont csokoládé annál több.


Hozzávalók
250 g jó minőségű étcsokoládé
250 g hámozott főtt gesztenye
250 g vaj
125 g cukor
4 tojás
125 ml tej
125 ml zsíros tejszín

Tálaláshoz
créme fraiche vagy tejszínhab

A gesztenyéhez annyit, hogy nyilván ősszel a friss gesztenyét megfőzni a legjobb, de a Sparban árulnak fagyasztott főtt egész gesztenyét, ami teljesen jól használható.

A csokoládét a vajjal gőzfürdőben felolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát.

A gesztenyét a tejjel és a tejszínnel óvatosan felforraljuk, majd összeturmixoljuk, nem kell teljesen simára, maradhatnak benne kisebb darabok.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral jó habosra keverjük.

Ha a csokoládé és a gesztenyés massza is kihűlt, hozzáadjuk a cukros tojássárgájához. Meg kell várni míg kihűl, különben rántotta lesz a tojásból pillanatok alatt.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. Ezután a kész masszát a tortaformába öntjük, majd 30 percig sütjük. Ekkor a közepe éppen megszilárdul. Ha teljesen szilárd állapotban szeretnénk tálalni, várjuk meg míg teljesen kihűl. Hidegen is nagyon finom.

Natúr créme fraiche-sel tálaljuk, de nagyon jó hozzá a tejszínhab is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: születésnap torta édesség desszert ramsay river cottage

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr732803856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása