B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Születésnapi vacsora, előétel

2011.04.04. 06:30 Benyeszke

Na persze, majd biztosan lelövöm egy posztban az összes poént. Hát nem. Külön fogom nektek feltálalni a három fogást, mert szerintem külön-külön is megérnek egy bejegyzést. Az alkalom Ati születésnapja volt (mindegy hányadik, mert már évek óta nagyon öreg) és úgy gondoltam kiteszek magamért a konyhában.

Előétel: sült paradicsomos ráksaláta

Hozzávalók (4 személyre)

1 csomag vegyes saláta (ruccola, spenót, madárbegy)

25 dkg koktélparadicsom

30 dkg friss páncélos tigrisrák

1 gerezd fokhagyma

1 tk kakukkfű

só,bors

Öntet

0,5 dl olívaolaj

1 fél citrom leve

1 ek fehérborecet

1 kk mustár

só, bors

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk és egy kisebb tűzálló tálba tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát apróra vágva vagy reszelve, a kakukkfüvet és egy kevés olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk majd a sütőben 15 percig sütjük.

A rákot megtisztítjuk (lehet, hogy nem vagyok normális, de ezt én tökre élvezem), tehát a páncélt lefejtjük és a bélcsatornát a háton ejtett metszés után egyben kihúzzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a rákokat oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük. Amikor megfordítjuk őket, egy kevés vajat adhatunk hozzá, úgy bársonyosabb lesz az íz. Amikor lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk.

Az öntet hozzávalóit habverővel jó alaposan összekeverjük.

A salátát, a paradicsomot és a rákot egy nagyobb tálban összeforgatjuk, majd az öntettel meglocsoljuk.

20 perc alatt elkészül, egyszerű és nagyon finom.

Holnap érkezem a főétellel, előre bocsátom, hogy a nehézségi foka ellenére nagyon jól sikerült, bár a lelkem kiaggódtam, miközben készítettem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr742797802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása