A muffin a legegyszerűbb és legjobban variálható sütemény. Lehet sós vagy édes, nagy vagy kicsi, díszes vagy egyszerű. A lényeg a hozzávalók harmóniája. Ezt a változatot azért szeretem, mert amikor az ember félúton belebotlik az olvadt étcsokoládéba a muffin közepén, az valami fantasztikus.
Hozzávalók (12 darabhoz)
10 dkg puha vaj
15 dkg kristálycukor
2 egész tojás
10 dkg tejcsokoládé
12 kocka étcsokoládé
20 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor
1 csipet só
1 dl tej
A tejcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hagyjuk kihűlni.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Ha a csokoládé kihűlt (ha melegen adjuk hozzá kicsapja a tojást) a vajas masszához keverjük.
A tejet fokozatosan hozzáadjuk a keverékhez
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd a masszához adjuk és az egészet jól összedolgozzuk.
Egy 12 részes muffintepsi formáiba muffinpapírokat teszünk és félig megtöltjük a masszával a formákat. Ekkor egy kocka étcsokoládét teszünk a közepükbe, majd még kanalazunk rájuk masszát.
25 perc alatt megsülnek, sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját