Úgy látszik most krémes kedvemben vagyok. Jó ilyenkor amikor anyuék hoznak egy kis hazait, mert jó sokáig lesz ebédem, így esténként lehet kísérletezni. Nálunk ünnepekkor alap a töltött tojás és a francia saláta, sőt a kimaradt tölteléket pirítóssal szoktuk enni. Ez a krém annyiban különbözik, hogy egészben kerülnek bele a tojások.
Hozzávalók (4 személyre)
3 tojás
2 ek joghurt
1 ek majonéz
1 tk kenőmájas
1 mk mustár
1 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors
A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A hagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk.
A tojásokat meghámozzuk, és egészben lereszeljük. Összekeverjük a többi hozzávalóval, majd sóval és borssal ízesítjük.
Pirítóssal vagy sima kenyérrel tálaljuk. Ilyenkor isteniek mellé az idényzöldségek, mint az újhagyma, retek, paprika. Most egy kis brokkolicsírával is megspékeltem, így is nagyon finom volt.
Tapasztalatom szerint a csírával ki lehet kergetni a férfiakat a világból, szóval ezzel már nem is kísérletezem. Ha szendvicset készítek legyen az bármilyen, igyekszem csírát tenni az enyémbe, aztán mindenki más úgy csinálja a sajátját ahogy akarja.
Azt mondják azért a brokkolicsíra a legjobb, mert ugye a kifejlett brokkoli is nagyon egészséges, a csírája meg esszenciálisan tartalmazza a tápanyagokat. Hú, ez elég szarul hangzik, olvastam valahol szóval nem engem kell megszólni érte. Az tény, hogy a lelkemnek jól esik a csíra.