B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Gyömbéres csirkeleves

2011.03.09. 08:32 Benyeszke

Visszanéztem egy kicsit az eddigi recepteket és rájöttem, hogy nagyon ritkán készítek levest, ennélfogva nagyon ritkán is eszünk, pedig elvileg kellene hetente legalább kétszer. Csak olyan macerás. Mert keveset nem lehet csinálni, de hacsak nem babgulyás akkor kell még mellé más is, mert önmagában nem elég. Na mindegy, a sok kifogással együtt tegnap egy könnyű zöldséges csirkelevest készítettem, gyömbérrel és chilivel.


Hozzávalók (4 személyre)
20 dkg zellergumó
2 sárgarépa
2-3 szál újhagyma
2 szál szárzeller
diónyi friss gyömbér
fél chilipaprika
6 ek szójaszósz
1 leveskocka
20 dkg csirkemellfilé
10 dkg fagyasztott borsó
5 dkg üvegtészta

A zellert és a répát meghámozzuk, majd a hagymával és a szárzellerrel együtt csíkokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, a chilit kimagozzuk és apróra vágjuk.

A csirkmellfilét kockákra vágjuk.

Egy lábasba forró vizet öntünk, feloldjuk benne a leveskockát, majd beletesszük a zöldségeket a borsó kivételével, a chilit és a reszelt gyömbért. Felöntjük még annyi vízzel, hogy jól ellepje az egészet. Ezután hozzáadjuk a szójaszószt és megsózzuk, megborsozzuk a levest. Lefedjük és felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük a csirkét és 15-20 percig főzzük.

Ha a hús megpuhult, a levesbe tesszük a borsót és az üvegtésztát és további 5 perc alatt készre főzzük a levest. A végén ellenőrizzük az ízesítést.

Off: tudom, hogy nem szabad családtagokat, barátokat szidni az interneten, de most nem érdekel. Ugye tegnap volt virág, meg minden de ez csak elterelő hadművelet volt. Mindössze annyit kértem, hogy rakja be a hűtőbe azt a nyomorult levest. Nem azért mert én lusta vagyok, hanem mert már mentem aludni és ő még nem végzett a vacsorával. Hát olyan baromi nagy kérés ez? A válasz igen, mert amikor reggel lementem ott volt a leves fedetlenül a gázon és a szaga emlékeztetett arra amit a macskák szoktak hagyni az alomban. Tanulság: nem szabad bízni a férfiakban!
 

2 komment

Címkék: leves ázsiai recept gyömbér gyors vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr372723946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2011.03.09. 12:22:12

nyugalom! mindenki elfelejt ezt-azt. a kiposztolásból pedig csak baj lesz...

a levest meg megfőzöm :)

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.03.09. 13:56:51

@eszterlánc21: tudom persze, csak nagyon sajnáltam ezt a jó kis levest. :-)
süti beállítások módosítása