B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Ázsiai egytál

2011.03.02. 10:11 Benyeszke

Megint bajban vagyok, mert ez saját agyszülemény és ugye nincsenek pontos mennyiségek, de azért mindenképpen megosztom veletek ezt a remek kis fogást. Én nagyon szeretni szójaszósz és gyömbér. Menüben 690. A mennyiségek furcsák lehetnek, de amiből csak egy fél volt itthon, hát abból annyi került az ételbe.

Hozzávalók (kb. 4 személyre)
50 dkg csirkemell
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
1 kaliforniai paprika
30 dkg csiperkegomba
30 dkg fagyasztott brokkoli
fél cukkini
fél lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
ujjnyi friss gyömbér
méz
szójaszósz
só, bors
olívaolaj (jobb lenne valamilyen semleges növényi olaj, de nekem csak olíva volt itthon)

Egyedül a brokkoli mennyiségében nem vagyok biztos, de annyi baj legyen.

A csirkemellet kockára vagy csíkokra vágjuk, sózzuk borsozzuk. Pácot készítünk: a fokhagymát és a gyömbért lereszeljük, adunk hozzá mondjuk 2 ek szójaszószt és 1 ek mézet. Ebbe a pácba beletesszük a csirkét és kb 30-40 percet állni hagyjuk.

Közben a zöldségeket feldaraboljuk. A répát, a cukkinit és a paprikát csíkokra vágjuk, a gombát és a hagymákat nagyobb darabokra. Nem szabad apróra vágni egyik zöldséget sem mert akkor oda az étel jellege. A brokkolit hagyjuk kicsit felengedni. Szerintem ehhez most nem jó a friss brokkoli.

Na a legjobb rész most jön: egy wokban vagy egyéb ferde falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, méghozzá nagyon. Elárulom, hogy feltettem a tűzhelyre a serpenyőt az olajjal, majd a nappaliban balettoztam a Killer Queen-re és jól el is feledkeztem az egésztől. De még így se lett semmi baja. Nem kell megjegyzéseket tenni, előbb gondolj bele, hogy te miket szoktál csinálni ha egyedül vagy otthon. Na ugye.

Ha a serpenyő majdnem füstöl, mehet bele a csirke páccal és a nagyobb darabokra vágott vöröshagymával együtt. Nem kell megijedni, csak rázogatni kell az edényt még keverni se nagyon kell. 10 perc se kell neki. Ha már jól megpirult a hús, kitesszük egy tálba és mehetnek a serpenyőbe a zöldségek, egyszerre mind. Hagyjuk kicsit puhulni meg pirulni, majd öntsünk rá 1 ek szójaszószt és 1 ek mézet. Sózzuk meg. Ha a zöldségek roppanósak, visszatesszük a csirkét is a serpenyőbe, majd az egészet összekeverjük és készen vagyunk.

Egyetlen dolgot sajnálok, hogy nincs itthon használható evőpálcika, pedig ehhez nagyon jó lett volna.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr312703531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása