B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Tejfölös sült cékla

2011.02.01. 09:26 Benyeszke

A cékla jó, a cékla finom, a cékla egészséges…
 

Ezt a receptet a Vidék Íze egyik számában találtam és persze jó sokáig szemeztem vele míg sikerült elkészíteni. Most pont kapóra jött, mert korábbról volt pár cékla a hűtőben és az a nagy bödön tejföl még mindig nem akart elfogyni. Lélekemelő fogás, persze nem olyan értelemben mint a csokoládéhab. Az ember lányának jót tesz, ha fantáziadús mégis kalóriaszegény ételt tud készíteni ráadásul ilyen kevés hozzávalóból.

Hozzávalók (2 személyre)
6 kisebb cékla
1 fej lilahagyma

bors
balzsamecet
1,5 dl tejföl
1 ek szárított tárkony

A céklákat egészben hámozatlanul puhára főzzük, egy olyan 25-30 alatt van kész. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hagymát meghámozzuk és félkarikára szeleteljük.

A megfőtt céklát meghámozzuk (elég forró, de ez van), majd darabokra vágjuk. Ha kisebbek akkor négybe elég. Jó kis „vérfürdőt” lehet ezzel rendezni a konyhában, mert a cékla főve még jobban fog mint nyersen.

A cékladarabokat és a hagymát tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk. 180 fokon kb 20 percig sütjük. A balzsamecet miatt nagyon jó illata lesz. Sütés közben néha kivehetjük és összerázhatjuk, hogy ne ragadjon bele a tepsibe a cékla. Végül a 20 perc után ráöntjük a tejfölt a céklára és a hagymára és megszórjuk tárkonnyal. Még 5 percig sütjük és kész.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr742629774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása