B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Mediterrán csirke

2011.01.26. 10:01 Benyeszke

Az ambíciózus önjelölt szakácspalánta a program első napján (január 25.) egy olyan receptet választott amit két – nem túl intelligens – macskája közül bármelyik el tudna készíteni, persze csak elméletben. Ha jól sejtem inkább nekiesnének a nyers csirkemellnek fagyott állapotban (a csirke fagyott állapotában). Az egyik még a nyers zöldségeket is megenné.

Lényeg a lényeg, hogy az egyik Karácsonyra kapott szakácskönyv X-edik receptje volt ez a hangzatos nevű Mediterrán csirke. Az eredmény tulajdonképpen egész jó lett, engem mindössze az zavart, hogy az írók nem fordítottak kellő figyelmet a fűszerezésre. Ilyenkor felmerül, hogy vajon a receptet kell szó szerint követni (és pl. nem megsózni a húst) vagy azért érdemes az ösztönökre hallgatni ha úgy érezzük hiányzik valami.

Tegnap az első mellett döntöttem – ellenállva annak a rendkívül erős kísértésnek, hogy otthonról hozott szokások alapján 45 gerezd fokhagymával tűzdeljem meg a csirkemellet - így fűszerezés terén nem volt tökéletes a fogás, de annyi baj legyen.

Hozzávalók (akárhány főre):

csirkemellfilé (egy adag egy fél)
paradicsom
cukkini
mozzarella sajt
olívaolaj
friss bazsalikom
só, bors

A dolog pofonegyszerű: annyiszor fél csirkemell kell ahány főre készítjük az ételt. Paradicsomból és cukkiniből annyi, hogy mindegyik csirkemell alá terebélyes ágyat lehessen készíteni.

Annyi alufóliadarabot tépünk ahány csomag lesz, vagyis megint csak ahány főre készítjük az ételt. Ezeket a darabokat megkenjünk olívaolajjal és félretesszük. És nem tenyerelünk bele a nagy munka közben.

A csirkemelleket éles késsel bevágjuk és a lyukakba mozzarella sajtot teszünk.

A paradicsomot és a cukkinit karikára vágjuk és a kiolajozott alufóliadarabokra fektetjük őket, vegyesen ki hogy szereti. Megsózzuk, megborsozzuk és bazsalikomleveleket tépkedünk rá. Minden ágyra egy-egy csirkemellet fektetünk. Lezárjuk a csomagokat.


A recept szerint 200 fokon 30 perc alatt készül el, szerintem inkább 40 perc.

Önmagában ez a fogás (vagyis inkább a recept) meglehetősen fantáziátlan, apró adalékokkal sokat lehetne rajta javítani. Legközelebb teszek a zöldségekre kakukkfüvet és fokhagymát is. Meg a zöldségek között elfér pár karika krumpli is és akkor a férfiember nem fog nyüszíteni, hogy kevés a kaja.


Ezzel a dolog el is dőlt, a továbbiakban hallgatni fogok a megérzéseimre és ha kell eltérek a leírástól. Jó tudom, van aki azt gondolja, hogy hülye vagyok amiért ezen egyáltalán elgondolkodtam, de hát ez van.

 

Ma este a sárga könyv következik…nagy reményeket fűzök hozzá.
 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke recept cukkini

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr642614391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása