B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Tortilla from the oven

2011.08.17. 09:27 Benyeszke

Ez nem az a tortilla amire gondoltok. Nem búza, nem kukorica, hanem burgonya és tojás. Ez a felturbózott tortilla española. Az alap olajban pirított burgonya, amire felvert tojást öntünk és omlettszerűen megsütjük, kellően szilárd állagúra. Ilyet először akkor készítettem amikor spanyol tanfolyamon a főzéssel és étkezéssel kapcsolatos kifejezéseket tanultuk és a tortilla volt az alaprecept. Ez a mostani változat sokkal kifinomultabb, zöldséges és fűszeres, ha kisebb darabokra vágjuk, akár partifalatoknak is tálalhatjuk.


Hozzávalók (1 tepsi vagy torta)
20 dkg burgonya
15 dkg csiperkegomba
1 csomó újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöld kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
20 dkg reszelt sajt (fele trappista, fele vörös cheddar)
1 dl tejföl
6 tojás
3 ek aprított snidling
só, bors
olívaolaj

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk.

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A gombát és a kétféle paprikát megmossuk és apróra vágjuk.

A sajtot előre lereszelhetjük, ha nem kapunk vörös cheddart, akkor se legyen az egész mennyiség trappista, tegyünk bele ementáli vagy más karakteres ízű sajtot)

Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát, a fokhagymát, a gombát és a kétféle paprikát közepes lángon megpirítjuk. Közben sóval és borssal ízesítjük. Ha a zöldségek már összeestek, hozzákeverjük a burgonyát, óvatosan összeforgatjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk a keveréket.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát vagy kisebb szögletes tepsit (kb. 20x25 cm) kibélelünk alufóliával.

A tojásokat felverjük majd elkeverjük benne a tejfölt és a sajtot. Végül hozzáadjuk a már nem forró zöldséges keveréket és a snidlinget.

Ez a tojásos masszát a tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk majd forró sütőben kb.30-35 percig sütjük. Akkor jó ha a közepe megszilárdul.

A meleg tortillát tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát majd daraboka vágjuk. Salátával tálaljuk, de nagyon jól megy hozzá egy kis fűszeres, fokhagymás tejföl is.

Szólj hozzá!

Címkék: spanyol tojás omlett kiadós vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr443159633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása