B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Csirkeszárnyak vol2

2011.06.10. 09:49 Benyeszke

Nu, a helyzet nem túl rózsás, mert a jobb szememre nem annyira látok de igyekszem nem cserben hagyni titeket, reméljük nem ég ki teljesen a rossz vagy nem romlik el kicsit sem a jó szemem. A csirkeszárnyaknak biztosan nincs köze a szemgyulladáshoz, ellenben a napi 10 óra számítógépezésnek valószínűleg van. A mai téma csirkeszárnyak vol2, új pác, ugyanaz a körítés mint az előzőnél. Édes, ragacsos, csípős, isteni finom!



Hozzávalók
1 kg csirkeszárny
4 ek édes chiliszósz
4 ek szójaszósz
1 ek barnacukor
1 mk darált csípőspaprika
olívaolaj

A csirkeszárnyakat háromba vágjuk (Édes jó Lajosom), majd a szárnyvéget eldobjuk, arra nincs szükség. A megmaradt darabokat egy tálba tesszük és a pác hozzávalók ráöntjük. Jól összekeverjük és néhány órára hűtőbe tesszük. Sózni a szójaszósz ízének/típusának megfelelően vagy kell vagy nem, nekem most Heinz szójaszószom van, az nem túl jó, ehhez kellett sózni, de pl. Kikomanhoz biztosan nem kell.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy sütőlemezt kikenünk olívaolajjal. A pácolt csirkeszárnyakat szépen elrendezzük a lemezen és mehet a sütőbe. 20 perc után vegyük fel a hőmérsékletet 220 fokra. Nem kell megijedni a szárnyak semmiképpen  nem égnek meg, maximum a pác kicsit odakozmál a tepsi aljára, de megéri!

A kész csirkeszárnyakat blue cheese mártással és zellerszárral tálaljuk. Én most raktam még mellé kaliforniai paprikát, hogy ne mindig csak a zeller legyen. Egyébként ez a blue cheese bármilyen ropogós zöldséggel kiváló dip lehet egy többfogásos vacsora előtt vagy akár önmagában is megfelel vacsorának.

Továbbra sem szeretem a csirkeszárnyat de ez nagyon jól sikerült, valahogy annyira jó kombináció a pác, a hús meg a blue cheese öntet. Most még kenyér sem volt hozzá, de egyébként érdemes azt is kínálni, hogy a szaftból egy csepp se vesszen kárba.
 

7 komment

Címkék: csirkeszárny dip rachel allen pácolt hús

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr612972557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.06.10. 10:59:56

@Kivétel: méghozzá alul-felül sütő villanysütő :D

nyílegyenes labirintus 2011.06.10. 15:52:01

hehe... villanysütő??? hehe
devicces ...pfff... :D

A kaja csinos, de nem fehér a tányér a fotón. :P

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.06.10. 16:37:20

@nyílegyenes labirintus: a te labirintusod meg nem is egyenes (avatar)! :-p :))

Benyeszke nagyon éhes lettem!

nyílegyenes labirintus 2011.06.10. 16:58:05

@mosoly73: mert csak síkban tudtok gondolkodni kedves! :P :)

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.06.10. 17:28:41

@nyílegyenes labirintus: eddig tartott a "segítek a képek utómunkáiban program" nálunk. Asszem újra fel kellene ajánlanod a segítséged :P

nyílegyenes labirintus 2011.06.10. 20:03:46

@Benyeszke: mail+kép---> 10mp ---> mail+ új kép vissza, ilyen egyszerű...
süti beállítások módosítása