B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Guacamole

2011.03.28. 08:13 Benyeszke

Tudtátok, hogy az avokádó gyümölcs? Szerintem ez tök furcsa. A guacamole könnyű, gyorsan elkészül és nagyon finom. Mivel kalória alig van benne, vacsorára nagyszerű választás, persze nem chipsszel hanem mondjuk csinos hasábokra vágott zöldségekkel vagy maradék sült hússal. 


Hozzávalók (6 személyre)
2 érett avokádó
2 érett paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1-2 kis piros chilipaprika
citromlé
só, bors
őrölt koriander
1 csomó petrezselyemzöld

Az avokádókat meghámozzuk, kivesszük a magot és a húst apróra kockázzuk. Ha elég érett villával, ha nem akkor botmixerrel pürésítjük. Azonnal meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg.

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és nagyon finomra vágjuk.

A paradicsomok héját bekarcoljuk, pár percre forró vízbe tesszük majd meghámozzuk őket. A húsukat apró kockákra vágjuk.

A chilit kimagozzuk és apróra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk

A kétféle hagymát, a paradicsomot, a chilit és a petrezselymet az avokádóhoz keverjük, majd sóval, borssal és őrölt korianderrel ízesítjük.

Tálalhatjuk sült hússal, kenyérrel, zöldségekkel vagy tortilla chipssel.
 

2 komment

Címkék: mexikó szósz mártogatós főzés alapkönyve könnyű vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr992777641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beacska 2011.03.28. 14:05:54

a guacamoleval nekem az a bajon, hogy még sosem ettem "eredetit". Így aztán az ízesítésnél sosem tudom, hogy kész van-e v. sem. A múltkor egy vendéglőben direkte kértem, hogy végre megismerjem, de olyan semleges, semmilyen íze volt, hogy nem lettem okosabb...nekem többnyire túl (fok)hagymásra sikerül (asszem)

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.03.28. 15:39:47

@beacska: hát én ettem Spanyolországban olyat amitől leégett a hajam. Ott sem volt semmi íz a csípősön kívül. Nekem ízlik mindig akárhol eszem. Lehet, hogy olyan mint a padlizsánkrém, ahány ház annyi szokás és nincs egy igazi
süti beállítások módosítása