B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Torkos Csütörtök – a.k.a. kaja féláron

2011.03.10. 08:22 Benyeszke

Bevallom én ahhoz a táborhoz tartozom amelyik azért jegyzi ezt a napot mert féláron lehet enni egy csomó étteremben. Hogy Jézussal is volt valami az mellékes. Persze egynél több helyen fizikális képtelenség egy este alatt enni, de fogadok vannak olyanok akik a nap mindhárom főétkezését ákcijósan intézik eme jeles napon. Mer’ hülye vagy há’ féláron adják.

Ne értsetek félre egyáltalán semmi bajom nincs ezzel a lehetőséggel, elvégre 50% az mégiscsak nagy kedvezmény és ilyen válságos időkben ott spórol az ember ahol tud. (Megjegyzem, ha nem megy sehova akkor a kedvezmény mértéke nem 50%, hanem 100)

A probléma ezzel az egész kezdeményezéssel az, hogy mára már futószalag szerűen működik. Elkezdődik a foglalási majré, szervezés, plusz  asztal ide meg oda, meg jó oké jöhetnek 7-re de csak 1 óra szabadidő van azon az asztalon. A Netpincérnek már van külön oldala, ami a Torkos Csütörtökkel foglalkozik. Fel vannak sorolva az éttermek, lehet keresni különböző szempontok szerint és az egyes éttermek alá oda van írva, hogy akad-e még szabad hely. Megsúgom, a legtöbbnél már múlt hét elején sem volt.

Lelki szemeim előtt már látom a népet, amint a hatalmas kedvezménytől megrészegülve dúrja befelé a babgulyásokat, cupákokat és somlói galuskákat. És a feszülő nadrág és az éjszaka kísértő rémálmok nem jelentenek problémát mert a tudat, hogy féláron ettek ilyen jót, minden rosszat elhomályosít. Aztán másnap (Mozgós Pénteken – érdekes módon ez valahogy nem lett olyan népszerű kezdeményezés) mindenki átkozza az eget és fogadkozik, hogy soha többé nem eszik csülköt pékné módra még akkor sem ha ingyen teszik elé. Na jó akkor lehet.

A Mozgós Péntekre visszatérve, ugye ez annak idején azért indult el, hogy a csütörtökön betermelt plusz  kalóriákat féláron mozoghassák le az emberek. De valahogy ez nem annyira kelendő. Ebből következik az alábbi igazsághalmaz:

A magyar ember szeret enni. A magyar ember féláron még jobban szeret enni. A magyar ember nem szeret sportolni. A magyar ember féláron sem szeret jobban sportolni.

Na de nehogy azt higgyétek, hogy én nem veszem ki a részem ebből. Csak annyi a gáz, hogy mivel túl későn kaptunk észbe már csak délután ötre volt asztal, de mindenképpen be kell fejeznünk az evést két óra alatt, mert akkor jön a következő turnus. Akkor lehet, hogy csak gondolunk arra amit szeretnénk és egyből fizetünk. Így megspóroljuk a munkát de a fíling megmarad.

Nem vagyok hipokrita, hogy szidom a népet, pedig én is beletartozom, kérem alássan én bele lettem kényszerítve ebbe a helyzetbe, mert a rosszabbik felem mindenképpen barbecue csirkeszárnyakat akar nyomatni mindenképpen féláron. Én csak statisztának megyek. De azért lehet, hogy elgömbölygetek egy kis club szendvicset.
 

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény étterem kedvezmény torkos csütörtök

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr932726999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása