B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Fűszeres kéregben sült sertéskaraj

2011.02.28. 11:39 Benyeszke

Ó hát, elérkezett ez a nap is. A tegnapi vacsora a korábban rendkívül elcseszett báránycomb remake-je volt. Mivel a Spar-ban nagyon szép és nagyon akciós sertéskarajt találtam, úgy döntöttem ezzel fogom kipróbálni a fűszeres kérget és a mediterrán krumpliágyat. Azt kell mondjam jó döntés volt!


Hozzávalók (4 személyre)
80 dkg sertéskaraj csont nélkül, egyben
1 kg burgonya
5 paradicsom
1 citrom
4 gerezd fokhagyma
2 csomó petrezselyemzöld
4 ek zsemlemorzsa
8 dkg reszelt pecorino vagy parmezán (a legjobb vegyesen)
3 ek vaj
só, bors
olívaolaj
 
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal.

A krumplit meghámozzuk, egyenlő méretű darabokra vágjuk, olyan 1,5 centis kockákra. A paradicsom héját bekarcoljuk, pár percre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk. Nagyon darabokra vágjuk. A krumplit és a paradicsomot a tepsibe tesszük, elrendezzük, sózzuk, borsozzuk. 2 ek vajat kis forgácsokban eloszlatunk rajta. Ez lesz a köret.

A fűszerkéreg a legjobb rész. A citromot forró víz alatt megmossuk, a héját lereszeljük. A petrezselymet felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk és lereszeljük vagy fokhagymanyomón átpréseljük. Ezeket összekeverjük a zsemlemorzsával, majd a keveréket 60-40 arányban kettéosztjuk. A nagyobb részét 4 ek olívaolajjal pasztává keverjük, a kisebb részhez hozzákeverjük a reszelt sajtot.

A húst megmossuk, szárazra töröljük majd bedörzsöljük a citrom levével. Ezután sózzuk és borsozzuk. Az egyik legszebb rész következik: az olívaolajos pasztával bekenjük a húst, körbe minden oldalon, majd a paradicsomos burgonya ágyra fektetjük.

A tepsit a sütőbe toljuk 75 percre. Közben nincs semmi dolgunk, nagyon szépen elvan magában a hús.

A helyzet fokozódik mikor letelt az idő. A sütőt 225 fokra kapcsoljuk. Kivesszük a tepsit, és a húsra és a köretre szórjuk a sajtos keveréket. Ezen kívül még 1 ek vajat eloszlatunk az egész tepsiben kis darabokban. A köretet kicsit megmozgatjuk egy fakanállal. Visszatesszük a tepsit a sütőbe és még 15-20 percig sütjük az ételt magas hőfokon.

Na most nem azért mert fényezni akarom magam, de a hús valami fantasztikus lett. Puha, omlós és szaftos, de kívül a fűszerkéreg meg ropogós. Toplistás fogás az biztos!

 

Szólj hozzá!

Címkék: olasz sertés fűszer főzés alapkönyve

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr602697092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása