B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Bazsalikomos paradicsomleves

2011.07.12. 09:40 Benyeszke

Visszavonhatatlanul nyár van. Elromlott a légkondi, a macskák nyitott szájjal pihegnek, az ember úgy fekszik le aludni, hogy nem biztos benne, hogy megéri a reggelt. Éjszaka arra ébred, hogy megváltás lenne meghalni, bárhova is kerülünk utána ott biztos hűvösebb van. Estefelé a macskákkal együtt nyúlunk az erkély kövezetén, hátha enyhülést hoz, de nem. Ilyenkor ha odaszögeznek se állok neki órákig főzni, akar a fene házi szaunát kreálni, amikor így is megzeberedünk olyan meleg van. Ilyenkor jönnek a klasszikus nyári ételek, zöldségesek, gyümölcsösek, színesek, gyönyörűek, minden egyes falat maga az igazi nyár.


Hozzávalók (4 személyre)
1,5 kg érett paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 dl zöldségleves
1 ek cukor
5 levél friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj


Tálaláshoz
bagett- vagy kenyérszeletek
1 gerezd fokhagyma
10 dkg mozzarella
olívaolaj


A paradicsomok héját bekarcoljuk majd leforrázzuk és meghámozzuk őket. A zöld szártövet kimetsszük és a paradicsomok húsát kockákra vágjuk.

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk.

Egy lábasban olívaolajat hevítünk, megdinszteljük a hagymát. Rádobjuk a paradicsomot és a fokhagymát, megsózzuk majd lefedjük és közepes lángon 15-20 percig főzzük.

Ezután botmixerrel összetörjük. Felöntjük a zöldséglevessel, sóval, borssal és a cukorral ízesítjük majd visszatesszük a tűzre. Felforraljuk és kb 10 percig főzzük.

A friss bazsalikomot nagyobb darabokra aprítjuk vagy tépjük és a kész levesbe szórjuk.

A levest tálalás előtt 2 órára hűtőbe tesszük.

A kenyérszeleteket megpirítjuk, fokhagymával bedörzsöljük és mindegyikre reszelt mozzarella sajtot szórunk. Ezzel kínáljuk a paradicsomlevest.

Azt hiszem ezt a levest soha nem készíteném konzerv vagy egyéb módon eltett paradicsomból, mert éppen a frissesség a lényeg. Lehet, hogy nem intenzív sötétpiros a leves színe, de a friss paradicsomból nem engedek.
 

Szólj hozzá!

Címkék: leves hideg recept paradicsom nyári étel

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr713059777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása