Mielőtt belevágunk kötelességem elmondani, hogy a mai poszt egyes megnyilvánulásai érzékenyen érinthetnek olyanokat akik rendszeresen intenzív izomépítő gyakorlatokat végeznek különböző tonnás súlyokkal és étrendjük 90 százaléka natúr fehér rizsből és csirkemellfiléből áll. Aki úgy gondolja rá illik ez a leírás csak a receptet nézze meg, máskülönben lehet, hogy sértődés lesz a vége. Én szóltam.
Tehát történt, hogy az én drága párom úgy döntött szeretné férfias kisugárzását erősíteni azzal. hogy felpakol magára némi minőségi izomtömeget. Tehát semmi szteroid meg vízhajtó csak a szokásos étrendkiegészítők – őszintén megmondom illat és kinézet alapján a gyúrópor amit nyomat elmehetne egy lájtosabb csokoládés turmixnak, de beleinni soha nem szeretnék, mondjuk nem is engedné, mer’ az drága és minőségi anyag.
Aztán valamelyik este közölte velem, hogy ezentúl jobban oda fog figyelni a táplálkozására – mondotta ezt az akitől az eredeti ultimate zsírszendvics ötlete származik – ami annyit tesz, hogy csirkemell és rizs. Én megmondom őszintén egyszerűen fogalmam sincs honnan jön ez a baromság, hogy mono táplálkozással majd jó izmosak leszünk, az egészséget meg nagy ívben leszarjuk. Vitamin? Étrendkiegészítő! Ásványi anyag? Étrendkiegészítő! Van valami ismerőse aki nem fogyaszt szilárd táplálékot, csak folyékony cuccot. Kérdem én ez noooormális?!
Az alapvető problémám a koncepcióval az, hogy szerintem akik túl sok csirkemellrizst fogyasztanak azoknál a táplálék, amellett hogy segíti az izmok fejlődését egyszerűen beépül az agyba és elfoglalja a hasznos anyagok helyét. Vagyis csirkemellrizsfejűek lesznek. Félreértés ne essék én nem az átlagos konditeremben erősítő férfiakat cikizem, hanem az extrém vonalon mozgókat. Mert velük mást tenni nem lehet. Társalogni nem nagyon, mert vagy cérnavékony a hangjuk és azon röhögsz, vagy félsz hogy egy rossz megjegyzés miatt jól megvernek. Most komolyan milyen pozitív vélemény lehet alkotni olyan emberekről akik narancslébe keverik a tonhalkonzervet és azt isszák? Sőt néha még nyers tojást is ütnek bele?
Szemtanúja voltam amikor Ati egyszer megpróbálkozott a Rocky féle nyerstojás programmal, azontúl hogy engem is elfogott a hányinger, örülök, hogy a mosogató közelében állt és az anyag egy az egyben a lefolyóban kötött ki.
Lényeg a lényeg, hogy a gasztro vonalnál maradjunk, szöget ütött a fejembe hogy ezt a csirkemellrizs koncepciót hogyan lehetne feldobni úgy, hogy mindenki jól járjon. Ez teljesen saját ötlet és azt kell mondjam, hogy marha jó.
Hozzávalók (4 személyre)
70 dkg csirkemellfilé
2 fej vöröshagyma
2 tv paprika
4 paradicsom
15 dkg ementáli sajt
4 tojás
15 dkg csiperkegomba
2 zacskó rizs
olívaolaj
só, bors
cukor
A húsételt egy serpenyőben készítjük el, hogy ne kelljen sokat bíbelődni. Tehát a csirkemellből szép nagy szeleteket készítünk, kiklopfoljuk őket, sózzuk, borsozzuk majd kevés olívaolajon elősütjük. A szeleteket egy tűzálló edénybe tesszük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a felét a visszamaradt olajba dobjuk, a másik felét félretesszük a rizshez. A paprikát feldaraboljuk, a paradicsomot meghámozzuk és szintén feldaraboljuk. A fonnyasztott hagymához adjuk előbb a paprikát majd kicsit később a paradicsomot, egyfajta hamis lecsót készítünk. Az egészet sóval, borssal és 1 tk cukorral ízesítjük. Ezt a ragut a hússzeletekre kanalazzuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A ragura sajtot reszelünk, majd a forró sütőben kb 20 percig sütjük.
Közben a körethez megfőzzük a rizst a csomagoláson található utasításnak megfelelően. A maradék hagymát az apróra vágott gombával nagy lángon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd a kész rizzsel összekeverjük.
Amikor a hús majdnem kész, a ragus serpenyőben tükörtojást készítünk, személyenként egyet.
A kész húsra tálaláskor rátesszük a tükörtojást és a gombás rizzsel tálaljuk.
Kedves gyúrós férfiak, próbáljátok ki ezt! Nem zsíros, nem nehéz és még íze is van!