B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Spagetti mascarponéval és édes chiliszósszal

2011.04.27. 07:59 Benyeszke

Nagyon nem szeretem az olyan recepteket, amikben vannak olyan hozzávalók amikhez nagyon nehéz itthon hozzájutni, elvégre egy recept célja az – amellett hogy megoszthatjuk másokkal a tudományunkat – hogy az olvasókat arra ösztönözzük, hogy elkészítsék az adott ételt. Ez pedig nehéz, ha egyenesen Brazíliából hozatjuk a maniókát. Na de - elveimmel ellentétben - ebben a receptben van egy olyan hozzávaló amit szerintem csak a nagyobb Ázsia boltokban lehet kapni itthon, ha lehet egyáltalán, ez az édes chiliszósz. Ausztriában egész véletlenül találtam rá és nagyon megérte az árát!


Hozzávalók (4 személyre)
35-40 dkg spagetti
20 dkg mascarpone
2 dl főzőtejszín
15 dkg koktélparadicsom
10 dkg szárított paradicsom
1 póréhagyma
5-6 levél bazsalikom
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 dl édes chiliszósz


A tésztát lobogó sós vízben al dente állagúra főzzük. Ha kész leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

A póréhagymát megmossuk és felkarikázzuk. A szárított paradicsomot lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk. A bazsalikomot és a petrezselymet felaprítjuk.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és a hagymát néhány percig pirítjuk majd hozzáadjuk a szárított paradicsomot. Tovább pirítjuk. Ezután felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a mascarponét. Megsózzuk és közepes lángon főzzük, hogy besűrűsödjön.

Ha a szósz már sűrű, hozzáadjuk a koktélparadicsomot, a zöldfűszereket és a chiliszószt. Néhány percig még forraljuk és kész is. A kifőtt tésztával tálaljuk.

Ha valakinek nem elég ütős (értsd csípős), lehet tenni bele apróra vágott friss chilipaprikát is.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr262858505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása