B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Kentucky csirkeszárnyak

2011.04.10. 09:46 Benyeszke

Az úgy kezdődött, hogy tegnap hullafáradtan és nyakig kutyaszarosan jöttünk haza a Noéból, amikor a buszon szóba került, hogy Ati mennyire szereti a BBQ csirkeszárnyakat, amit a Friday’s-ban adnak. Ági pedig rögtön mondott erre egy jó receptet, amit nagyon könnyű elkészíteni. A probléma az, hogy én utálom a csirkeszárnyat. Nem tudom miért, de nagyon nem szívlelem. Ennek ellenére persze megcsináltam, de csempésztem bele két felsőcombot is, hogy én se maradjak éhen. Végül nem BBQ lett, hanem Kentucky és előre elkészített fűszerkeverékkel, de ez is nagyon finom.

Hozzávalók (4 személyre)

1kg csirkeszárny

1 csomag Kentucky fűszerkeverék (Kotányi)

1 kk erős Pista

olívaolaj

 

10 dkg márványsajt

4 ek tejföl

3 ek majonéz

1 gerezd fokhagyma

fehérborecet

só,bors

1 csomag szárzeller

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A csirkeszárnyakat háromba vágjuk, a legvégét eldobjuk. Megmossuk a darabokat. Egy tálban összekeverjük a fűszerkeveréket, az erős Pistát és 1 dl olívaolajat. Ebbe tesszük a húst és jó alaposan átforgatjuk.

Egy tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük a szárnyakat úgy, hogy ne fedjék egymást. Alufóliával lefedjük és 30 percig sütjük, majd fólia nélkül 200 fokon addig, míg jól megpirulnak.

Közben elkészítjük a blue cheese öntetet. A sajtot szétmorzsoljuk  vagy villával széttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt, jól elkeverjük. A fokhagymagerezded meghámozzuk és belereszeljük. Sóval, borssal és egy kevés fehérborecettel ízesítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.

A zellerszárakat letörjük és jó alaposan megmossuk. Három részre vágjuk őket.

A húst a blue cheese öntettel és a zellerrel tálaljuk, és érdemes néhány falat kenyeret is adni mellé, mert a szaftot nem szabad veszni hagyni!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr582813652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivétel 2011.04.12. 10:15:29

nagyon jól néz ki, meg is csinálom:)

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.04.12. 15:00:16

@Kivétel: Nem csak hogy jól néz ki de nagyon finom is! :D
süti beállítások módosítása