Az úgy kezdődött, hogy tegnap hullafáradtan és nyakig kutyaszarosan jöttünk haza a Noéból, amikor a buszon szóba került, hogy Ati mennyire szereti a BBQ csirkeszárnyakat, amit a Friday’s-ban adnak. Ági pedig rögtön mondott erre egy jó receptet, amit nagyon könnyű elkészíteni. A probléma az, hogy én utálom a csirkeszárnyat. Nem tudom miért, de nagyon nem szívlelem. Ennek ellenére persze megcsináltam, de csempésztem bele két felsőcombot is, hogy én se maradjak éhen. Végül nem BBQ lett, hanem Kentucky és előre elkészített fűszerkeverékkel, de ez is nagyon finom.
Hozzávalók (4 személyre)
1kg csirkeszárny
1 csomag Kentucky fűszerkeverék (Kotányi)
1 kk erős Pista
olívaolaj
10 dkg márványsajt
4 ek tejföl
3 ek majonéz
1 gerezd fokhagyma
fehérborecet
só,bors
1 csomag szárzeller
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A csirkeszárnyakat háromba vágjuk, a legvégét eldobjuk. Megmossuk a darabokat. Egy tálban összekeverjük a fűszerkeveréket, az erős Pistát és 1 dl olívaolajat. Ebbe tesszük a húst és jó alaposan átforgatjuk.
Egy tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük a szárnyakat úgy, hogy ne fedjék egymást. Alufóliával lefedjük és 30 percig sütjük, majd fólia nélkül 200 fokon addig, míg jól megpirulnak.
Közben elkészítjük a blue cheese öntetet. A sajtot szétmorzsoljuk vagy villával széttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt, jól elkeverjük. A fokhagymagerezded meghámozzuk és belereszeljük. Sóval, borssal és egy kevés fehérborecettel ízesítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A zellerszárakat letörjük és jó alaposan megmossuk. Három részre vágjuk őket.
A húst a blue cheese öntettel és a zellerrel tálaljuk, és érdemes néhány falat kenyeret is adni mellé, mert a szaftot nem szabad veszni hagyni!