B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Az egyik nagy kedvenc

2011.02.17. 10:29 Benyeszke

Mert mire leírom a teljes nevét eltelik harminc év, meg egyébként tényleg az egyik kedvenc ételünk. A program címe: használjunk minél több serpenyőt és edényt egyszerre. Nagyon ritkán fordul elő, hogy kettőnél több főzőlapot kell használnom egy fogásnál, hát itt kell mindet, főleg ha profi módon mindent egyszerre akarok elkészíteni. Pont ennél az ételnél fordult egyszer elő, hogy a bekapcsolt főzőlapra fogókesztyűben rátenyereltem és hát mintát égettem a kesztyűbe. 
 


 

Hozzávalók (4 személyre)
60 dkg csirkemellfilé
3 paradicsom
1 csomó újhagyma
2 ek barnacukor
2 gerezd fokhagyma
1 kis piros chili paprika
2 dl paradicsomlé
1 doboz ananászkonzerv, karika, nem darabolt
35-40 dkg spagetti
1 póréhagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 szárzeller
2 szál sárgarépa
só, bors
olívaolaj

Serpenyő 1: a hús és a szósz
A csirkemellet szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk (óvatosan, különben a hús egy része a klopfolóra költözik), sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk és a hússzeleteket megpirítjuk.

A zöldhagymát felkarikázzuk. A paradicsomot meghámozzuk (bekarcoljuk a héját, forró vízbe mártjuk és utána könnyű lehúzni), kivágjuk a zöldjét és felkockázzuk. A fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A chilit felaprítjuk, magok nélkül. Azonnal mossunk kezet a chili után, mert ha ilyen kézzel megdörzsöli valaki a szemét azt egy életre megemlegeti, tapasztalatból tudom.

A paradicsomlevet összekeverjük 2 dl „ananászlével” (a konzervből), belekeverjük a fokhagymát, a zöldhagymát és a chilit.

Serpenyő 1-ből kivesszük a húst, majd a visszamaradt zsiradékon karamellizáljuk a cukrot. Ezután hozzáadjuk a paradicsomlevet és összeforraljuk. Közben beletesszük a paradicsomkockákat is. Ellenőrizni kell az ízesítést, lehet, hogy kell bele só vagy cukor. Néhány perc után visszatesszük a hússzeleteket és hagyjuk, hadd rotyogjon a szósz. Néha keverjük meg.

Lábas 1: tészta
Sóval és olajjal ízesített vizet forralunk a tésztának. Ha felforrt beletesszük a tésztát, al dente állagúra főzzük majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

Serpenyő 2: zöldségek
A paprikát, zellert és répát megmossuk - a répát meghámozzuk - és julienne-re vágjuk őket (vagy valami ahhoz közelire, a lényeg, hogy vékony csíkok legyenek). A pórét felkarikázzuk. A serpenyőben olajat hevítünk és a zöldségeket megpároljuk-megpirítjuk benne. Össze kell esnie, de ne legyen püré a zöldségekből. Ja és ne kavargassuk folyton mert összetörnek. Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a tésztát, jó alaposan össze kell keverni. Sózzuk ízlés szerint.

Serpenyő 3: ananász
Személyenként két ananászkarikát száraz serpenyőben megpirítunk. Ezzel koronázzuk meg az ételt.
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr162667334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tojeger 2011.02.17. 13:56:00

mi az a zöldhagyma? az újhagyma?
süti beállítások módosítása