B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Resztelt máj medvehagymás krumplipürével

2011.05.02. 09:52 Benyeszke

Több tényező is közrejátszott abban, hogy ez az étel elkészült. Kiderült, hogy vashiányos vagyok (hosszú idő után ismét), éppen volt máj a fagyasztóban, de nem terveztem megcsinálni, csak ugye az okos kislánynak mindig a munkaszünet napján esik le, hogy a világon minden zárva van. Mégis meglepő módon minden hozzávaló volt otthon, ami a resztelt májhoz kell. És azért lett hozzá krumplipüré, mert a sós-köményes főtt krumplit én a menzán is mindig összetörtem, akkor meg miért ne lehetne egyből úgy indítani?!


Hozzávalók (4 személyre)
80 dkg sertésmáj
2 nagy fej vöröshagyma
1 púpozott ek pirospaprika
1 tk majoránna
1 tk mustár
1 késhegynyi csípős paprika
só, bors

Krumplipüré
80 dkg burgonya
1 dl tej
5 dkg mascarpone
1 csokor medvehagyma
só, bors


Először a krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és feltesszük főni.

A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A májat megmossuk, szárazra töröljük és vékony csíkokra vágjuk.

A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk és felaprítjuk.

Egy lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a májat és folyamatosan keverve nagy lángon pirítjuk. Vigyázzunk, hogy a máj ne törjön össze. Mikor kifehéredett a máj, meghintjük pirospaprikával és majoránnával, jól összekeverjük, egész pici vizet öntünk alá és lefedjük. Sózni egészen a végéig NEM szabad, mert a máj megkeményedik. Néhány perc után hozzáadjuk a mustárt és tovább pirítjuk.

Közben a megfőtt krumplit leszűrjük és összetörjük. A tejet felmelegítjük és a krumplihoz adjuk, jól összekeverjük. Hozzáadjuk a mascarponét, erősen fűszerezzük sóval és borssal majd a legvégén belekeverjük a medvehagymát is.

A májnak nagyon kevés idő kell, hogy elkészüljön, ha túl sokáig marad a tűzön só nélkül is megkeményedik. Amikor az állaga már jó, lehúzzuk a tűzről és megsózzuk. Összekeverjük és kész is.

A májat a krumplipürével és savanyúsággal vagy öntött salátával tálaljuk.

Medvehagyma már csak kevés ideig van, úgyhogy próbáljátok ki!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr242871124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása