B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Tejszínes-gombás csirkemell bazsalikomos spagettivel

2011.03.03. 13:41 Benyeszke

Vannak az ember életében olyan ételek, amelyeket mástól tanul vagy másnál kóstol először és azután megkísérli reprodukálni otthon. Ezt a receptet a nővéremtől tanultam. Korábban amikor náluk vacsoráztunk mindig ezt kértem, mert szerintem nagyon finom. A tejszínes tészta valami miatt a gyengém. Előrebocsátom, hogy Szilvi még mindig jobban csinálja ezt a fogást mint én, de azért mostanra már egészen belejöttem.


Hozzávalók (4 személyre)
50 dkg csirkemellfilé
25 dkg csiperkegomba
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
2 dl fehérbor
1,5 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
40 dkg spagetti
olívaolaj
szárított bazsalikom
só, bors

A csirkemellfilét nagyobb szeletekre vágjuk, majd minden szeletet keresztben kettévágunk. Sózzuk, borsozzuk a szeleteket, majd lisztben megforgatjuk őket és egy kevés olívaolajon mindkét oldalon megpirítjuk majd félretesszük őket.

A tésztának sós-olajos vizet forralunk egy edényben. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A hagymát meghámozzuk és félkarikára vágjuk, a gombát megmossuk és felszeleteljük, nem túl nagy darabokra. A fokhagymát meghámozzuk. Egy ferde falú serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát megdinszteljük benne. Ha már egy kicsit megpuhult, hozzáadjuk a gombát és egyből felöntjük a borral. Ezt addig kell főzni, míg a hagyma és a gomba megpuhul. Ezután felöntjük a tejszínnel és sóval, borssal ízesítjük a mártást és belereszelünk egy gerezd fokhagymát. Hagyjuk kicsit besűrűsödni, de ne nagyon. A tejfölt egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadunk egy-két merőkanállal a szószból és összekeverjük, majd ezt is a serpenyőbe öntjük. Az egészet jól összekeverjük.

Egy tűzálló tálba tesszük a húst, majd ráöntjük a mártást. A tetejére reszelt sajtot szórunk. Alufóliával lefedjük az edényt és 30 percre a sütőbe tesszük.

Ha a víz forr, beletesszük a tésztát és al dente állagúra főzzük. Ha kész leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, így nem fog összeragadni. Egy serpenyőben olajat hevítünk és beletesszük a tésztát, majd belereszeljük a  maradék két fokhagymagerezdet. Megsózzuk, megszórjuk bazsalikommal és az egészet jól összekeverjük.

30 perc után levesszük a fóliát az edényről és további 10-15 percig anélkül sütjük, hogy a sajt megpiruljon egy kicsit. A bazsalikomos tésztával tálaljuk a húst.

Ezennel kijelentem, hogy a héten nincs több csirkemellfilé, mert kezd csömöröm lenni tőle.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr662707080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása