B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Héjában főtt-sült töltött burgonya

2011.02.08. 09:46 Benyeszke

Így múlik el a világ dicsősége…be szép is volt vasárnap vörös márnát falatozni, tegnapra már csak töltött krumpli jutott. Megjegyzem, hogy a töltött krumpli jobb mint a töltetlen. És egy lúdnyak is jobb két tyúknyaknál. Szerencsére maradt még baconszalonna a korábban bespájzolt adagból, így legalább maradt némi élvezet. Ne értsetek félre ez a fogás is nagyon finom, csak hát már magam előtt látom a hónap végét amikor a tányérok közepére egy-egy cetlit helyezek, hogy ez lett volna a kaja, ha…na de ez még odébb van, nézzük a tegnapi vacsorát.

Ezt a receptet a szeptemberi Nők Lapja Konyhában találtam, abban a rovatban amelyben Francsics Annamária segít, hogy hogyan lehet a hét minden napjára más meleg vacsorát készíteni rövid idő alatt. Stílusosan ez a hétfői ajánlat.

Hozzávalók (4 személyre)
4 nagy krumpli
10 dkg baconszalonna
1 póréhagyma
15 dkg zöldfűszeres krémsajt
1 tojás
só, bors

A krumplikat egészben feltesszük főni sós vízben (persze előtte alaposan megsikáljuk folyó víz alatt), a recept szerint 25-30 perc alatt megfőnek, szerintem nagyon nem. Lehet, hogy ez megint a hiperszuper főzőlap miatt van, de kell nekik minimum 45 perc ha nem több. Szerintem érdemes előre megfőzni a krumplit, mert ettól eltekintve 20 perc alatt készen van az étel.

A baconszalonnát csíkokra vágjuk és ropogósra  - mondhatnám zsírjára – sütjük.

A póréhagymát felkarikázzuk és egy kevés vízben megpároljuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Ha megfőttek a krumplik, félbevágjuk őket (óvatosan, mert jó kis sérüléseket tud okozni, nem véletlen mondják, hogy „Úgy dobta el, mint a forró krumplit”. A belsejüket kikaparjuk egy tálba és összetörjük. Hozzáadjuk a krémsajtot és a főtt póréhagymát, jól összekeverjük. Én szoktam egy kis reszelt sajtot is tenni bele. A legvégén keverjük bele a tojást. A masszát megízesítjük sóval és borssal, majd beletöltjük a kivájt fél krumplikba. A sült baconszalonnával koronázzuk meg a töltött krumplikat. A forró sütőben 15 perc alatt megsülnek.

Míg sül a krumpli egy könnyű salátát össze lehet dobni hozzá. Ehhez én uborkát, paradicsomot és kaliforniai paprikát szoktam feldarabolni és hozzá mézes-mustáros öntetet készítek. Egy tálban olívaolajat összekeverek egy kevés mustárral, majd megborsozom és hozzáadom a mézet. Ha túl sűrű lenne vízzel lehet hígítani. Természetesen bármilyen salátát lehet készíteni, a friss ropogós zöldségek remekül kiegészítik a töltött krumplit.
 


A fényképhez annyit fűznék hozzá, hogy hát nem széép?! Nő létemre semmi esztétikai vagy szépérzékem nincs, kézügyességről nem is beszélve, ezért külön öröm, mikor sikerül ilyet alkotnom. Már csak egy normális fényképezőgép kellene.
 

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli recept tálalás nok lapja

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr42646233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása