B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Padlizsánkrém

2011.08.11. 09:59 Benyeszke

Ahány ház, annyi szokás. Ki paprikával, ki anélkül, ki mustárral, ki anélkül. Egy és mindenekfelett álló recept nem létezik ha padlizsánkrémről van szó de szerintem pont ez benne az izgalmas. Mivel ebben az egy formában tudom megenni a padlizsánt, relatíve sokszor csinálok ilyen krémet. Érdemes kísérletezni a hozzávalókkal, hogy mindenkinek legyen a saját házi padlizsánkrémje.


Hozzávalók (4 személyre, 1 evésre)
2 nagyobb padlizsán
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 ek dijoni mustár
1 ek majonéz
só, bors

A padlizsánokat villával megszurkáljuk és 200-220 fokon 40-45 percig sütjük, nem baj ha a héja kicsit megfeketedik.

A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk.

Ha a padlizsán megsült, konyharuhával letakarjuk, vagy zacskóba tesszük és lezárjuk, a lényeg, hogy hagyjuk összeesni. Ezután meghámozzuk és a húsát felkockázzuk ha nem esik szét magától.

A padlizsán húsát egy tálba tesszük és belereszeljük a fokhagymát. A hagymát is lereszeljük, ezt beletehetjük most is vagy a turmixolás után is, attól függően, hogy szeretnénk-e hagymadarabokat a krémbe.

A padlizsánt botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a mustárt és a majonézt, és sóval, borssal ízesítjük.

A kész krémet néhány órára hűtőbe tesszük. Pirítós kenyérrel és friss zöldségekkel tálaljuk.

A fokhagyma sarkalatos pont ebben a receptben, mert lehet hogy a két gerezd sok lesz, az én krémem kivétel nélkül mindig egy kicsit túl fokhagymás, ezt mindig meg is kapom, de ettől még nagyon is finom a padlizsánkrémem, de az is igaz, hogy Anyu csinálja a legjobbat.

A padlizsánról még annyit, hogy én annyira szeretném szeretni. Komolyan, mert alapvetően a török, arab, berber konyha nagy kedvencem, de a padlizsánt fene tudja miért nem tolerálja a gyomrom. Azt hiszem ez az egyetlen ilyen alapanyag, amit szeretnék de mégse lehet enni.
 

Szólj hozzá!

Címkék: krém padlizsán szendvicskrém

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr383145459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása