B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Sült hal virslis raguval

2011.03.18. 09:13 Benyeszke

Ez az első olyan étel a blogon, ami finoman szólva nem kedvenc nálunk, de én imádom. Isten látja lelkem (remélem azért nem) nem szoktam olyat főzni amit Ati nem szeret mert praktikus ha nem kell többféle kaját csinálni. Nagy ritkán szoktam bepróbálkozni ezzel a fogással, de mindig kategorikus az elutasítás, mára legalább odáig eljutottunk, hogy ragu nélkül megeszi a többit ha a hal kérge nagyon ropogósra van sütve. Pedig ez a ragu annyira finom!


Hozzávalók (4 személyre)
4 szelet pangasiusfilé
1 vöröshagyma
2 kaliforniai paprika
4 szál virsli
kakukkfű
só, bors
liszt
olívaolaj

Petrezselymes burgonya
1 kg burgonya
2 csomó petrezselyemzöld
5 dkg vaj


A raguhoz a hagymát apróra, a paprikát 1x1 centis kockákra, a virslit pedig karikára vágjuk. Virsli ügyben nagyon kényes vagyok, mert szerintem csak a Gyulai és a Pick elfogadható. Tudom, hogy a virsli alapból a sátán teremtménye, emlékszem középiskolában az egyik osztálytársam elrettentés gyanánt folyton sorolta, hogy miből is van de mindegy. Szóval ez a kettő jöhet szóba.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és megdinszteljük rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a paprikát és lefedjük, hogy kicsit párolódjon.

Közben a krumplit meghámozzuk és nagyjából egyenlő méretű darabokra vágjuk. Föltesszük főni.

A ragut sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. Ha a paprika már félig megpuhult, hozzáadjuk a virslit és együtt készítjük tovább. Néhány perc után kész is van. Tálalásig félretesszük.

A petrezselymet felaprítjuk. A krumplit leszűrjük ha megfőtt. Egy ferde falú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a petrezselymet, kicsit megfonnyasztjuk majd beletesszük a krumplit, megsózzuk és jól összeforgatjuk.

Végül a hal: A filéket keresztben kettévágjuk, így nyolc kis szeletet kapunk. Minden szeletet megsózunk és megborsozunk majd lisztben megforgatunk. Forró olajon néhány perc alatt megsütjük a szeleteket.

Tudom már megint ez a fránya pangasius, de hát most ez volt kéznél. Na ezt az ételt én nagyon szeretem, a ragut különösen, de Attila ki nem állhatja. Nincs rá magyarázat, de ez van. Ez talán az egyetlen amit nem szeret. Bár a quinoa-val is ki lehet kergetni a világból de az teljesen érthető.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr742749382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása