B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Lila saláta

2011.10.05. 07:23 Benyeszke

Eddig egyszer voltam főzőtanfolyamon, tavaly októberben, ott tanultam ezt a remek kis salátát. Igaz, hogy 1 kilós káposztát nehéz találni, de akkor is érdemes ezt kipróbálni ha csak a megvett fej negyedét használjuk el, a többi jó lesz párolt káposztának. Ha másnap fogyasztjuk, akkor lesz igazán lila a saláta, mert a káposzta leve befesti az almát is. Nekem ez az egyik kedvenc salátám, de nem ajánlom úgy készíteni, hogy a férfiember is rá van kényszerülve, mert abból baj lehet. A férfiaknak – ki tudja miért - nem jön be.


Hozzávalók (6 személyre)
1 kg lilakáposzta
1 nagy fej lilahagyma
3 közepes alma
2 ek mazsola
2 narancs
1 kis csokor petrezselyemzöld
só, bors
olívaolaj

A káposztát csíkokra vágjuk, figyeljünk arra, hogy ne legyenek orbitális méretű darabok, a torzsáját mindenképpen vegyük ki. A felcsíkozott káposztát egy mély tálba tesszük és megsózzuk, hogy egy kicsit összeessen.

A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. Az almát negyedeljük, magházát kivágjuk majd kockákra vágjuk.

A narancsok levét egy kisebb tálba facsarjuk, 1 ek olívaolajat hozzákeverünk majd sóval és borssal fűszerezzük.

A káposztához adjuk az almát, a hagymát és a mazsolát, majd az egészet meglocsoljuk a narancsos öntettel. Hűtőben néhány órát állni hagyjuk az egész salátát.

Tálaláskor frissen aprított petrezselymet szórunk a salátára, de ha igazán szuperegészséges hatást szeretnénk elérni, akkor csírát is tegyünk a petrezselyem mellé/rá.

A mazsolakérdés itt is kardinális, hiszen sokan vannak, akik szerint a mazsola legalább annyira haszontalan a konyhaművészetben mint szerintem a darazsak a természetben. De jó hír, hogy ennél az ételnél sem kötelező elem ez a förmedvény, én szeretem, ezért teszek bele, aki nem szereti hát hagyja ki.
 

Szólj hozzá!

Címkék: saláta színes könnyű rost

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr923279339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása