B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Rizottó ami nem is az

2011.09.02. 09:24 Benyeszke

Biztosan veletek is előfordult már, hogy félrehittétek mit alkottok éppen. Nos ez az étel ennek az iskolapéldája. Merthogy ez nem rizottó, inkább rizsragu vagy sajtos rizs vagy ilyesmi. Csakhogy mivel annak idején kicsiny otthonunkat nem érte el a new-wave gasztronómia, és előszeretettel készült a legtöbb húsos fogás sertéscombból (jó lesz az is jelszóval) így tudta a fene, hogy többféle rizs is létezik és bizony zacskós rizsből soha a büdös életben nem készülhet rizottó. Egyetlen mentségem van: 16 éves voltam ekkor. Ez volt a legelső étel amit készítettem önállóan recept nélkül és higgyétek el, nagyon finom. Gyorsan elkészül, ugyan kicsit proli de teljes egészében az én gyerekem, méghozzá a legelső.


Hozzávalók
2 tasak rizs
1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg csiperkegomba
3 paradicsom
10 dkg prágai sonka
25 dkg trappista sajt
só, bors
olívaolaj

A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A gombát megmossuk és durvára aprítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, kivágjuk a zöld szártövet és a húst felkockázzuk. A sonkát apróra vágjuk.

A sajtot lereszeljük. A rizst a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük.

Egy ferdefalú teflonedényben olajat hevítünk rádobjuk a hagymát, majd pár perc pirítás után hozzáadjuk a gombát. Lefedjük és hagyjuk párolódni.

Amikor a gomba félpuha, hozzáadjuk a paradicsomot és a sonkát, majd sóval és borssal erősen fűszerezzük. Ha a paradicsom szétesett, kapcsoljuk feljebb a lángot mert nem szabad, hogy leve maradjon a ragunak.

A főtt rizst hozzáadjuk a raguhoz, jól elkeverjük, majd beleszórjuk a reszelt sajtot és azt is belekeverjük. Ellenőrizzük az ízesítést. Citromgerezddel tálaljuk.

A közeljövőben elkészítem ezt igazi rizottónak ugyanilyen alapanyagokból, kíváncsi vagyok milyen lesz.


 

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség rizs ragu

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr243197164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása