B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Variációk melegszendvicsre

2011.08.25. 09:18 Benyeszke

Egy rendes szendvics életet menthet, ezt mindannyian jól tudjuk. Kivéve persze ha zsírszendvicsről van szó, mert az erre nem alkalmas, de ez egy másik téma. Tehát tegyük fel, hogy bazi meleg van odakint, az embernek lélegezni sincs kedve, de enni mégiscsak kell. Ilyenkor nagyon kreatív megoldások születnek maradék kenyérből és hűtőguberálásból. Ezt a mostanit úgy hívják melegszendvics.

A melegszendvicsnek számos variációja létezik, tulajdonképpen mindent rá lehet tenni a kenyérre, zöldséget, húst, sajtot, gyümölcsöt, magokat, szóval tényleg mindent. Tegnap négyféle változat készült, pofonegyszerű darabok, nagyjából 15 perc míg elkészülnek.

1. Vaj, Sonka, Ananász, Sajt
2. Fokhagyma, Olívaolaj, Paradicsom, Bazsalikom, Parmezán
3. Sajtkrém, Gomba, Szárított Paradicsom, Sajt
4. Fokhagyma, Olívaolaj, Sonka, Paradicsom, Kéksajt

Az alap magvas zsemle volt, ezeket félbevágtam és a sütő rácsán egy kicsit megpirítottam, ezután jöttek a különböző feltétek, majd nagyjából 15 perc sütés és kész is a szortiment. Viszont a szárított paradicsom könnyen megég, így azt lehet, hogy hamarabb ki kell venni.

Előtte:


Utána:

Az este fénypontja az a sajt volt, amit Ati kapott egy vendégétől. Svájci sajt, amennyire megértettem nyers tejből készült, elvileg iszonyat büdös, gyakorlatilag semmi szaga nem volt, viszont úgy marta az ínyemet mint a régi jó amodent fogkrémek amikkel fémet is lehetett oldani.
 

Szólj hozzá!

Címkék: feltét egyszerű gyors vacsora melegszendvics

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr173178979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása