Oké, van neve: pármai sonkás rukkolás fetás olajbogyós saláta pirított kesudióval. Persze. A következő lépés meg az anyagyilkosság. Szóval várom az ötleteket, hogy mi lenne jó név ennek a remek kis salátának. Van még pár csokis muffinom azoknak akik frappáns ötletekkel rukkolnak elő.
Ennek az ételnek nem az elkészítési módjában vagy idejében rejlik a különlegessége, hanem az alapanyagok házasításában. Mind gyönyörű mediterrán hozzávaló, esküszöm már csak egy pohár jó vörösbor kellett volna és teljes a hangulat. Előételnek vagy könnyű vacsorának kitűnő fogás. Úgy látszik mostanában salátás kedvemben vagyok.
Hozzávalók (4 személyre)
1 csomag pármai/serrano sonka
15 dkg rukkola
10 dkg fetasajt
20 szem magozott fekete olajbogyó
1 marék natúr kesudió
1 ek méz
1 ek ecet
2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 magvas zsemle
A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a fetát felkockázzuk. A rukkolát megmossuk.
Az öntethez összekeverjük a mézet, az ecetet és az olívaolajat, kicsit állni hagyjuk.
A zsemléket keresztben és hosszában is félbevágjuk, majd sütőben megpirítjuk a szeleteket (lehet grillen is, mondjuk egy nyári kerti partin). A megpirult szeleteket még melegen bedörzsöljük fokhagymával
A sonkát, a rukkolát, a sajtot, az olajbogyót és a pirított kesudiót egy nagyobb tálban jól összekeverjük. Meglocsoljuk az öntettel.
A kész salátát a zsemleszeletekkel tálaljuk.