B és B gasztronómiai kalandozásai

„Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, művész,orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani"

Közösség

Rovatok

Friss topikok

  • Kisvirag: Szívemből szóltál... Amúgy a magyarokkal az (is) a gond, hogy nem fogják fel: ugyanez egy háromnap... (2011.11.15. 14:54) A jó magyar mentalitás
  • elcsé: Szia, nagyon klassz kis beszámoló. Szeretném tudni, mi az a szelídítő technika, hátha Bercikénél i... (2011.10.24. 16:57) Párizsi parti (7-10.nap)
  • Benyeszke: @diliqtya: ne is mondd, baromi ijesztő volt! :) (2011.10.21. 13:28) 4B jobb, mint 2B (1. nap)

Névtelen saláta

2011.03.23. 08:10 Benyeszke

Oké, van neve: pármai sonkás rukkolás fetás olajbogyós saláta pirított kesudióval. Persze. A következő lépés meg az anyagyilkosság. Szóval várom az ötleteket, hogy mi lenne jó név ennek a remek kis salátának. Van még pár csokis muffinom azoknak akik frappáns ötletekkel rukkolnak elő.

Ennek az ételnek nem az elkészítési módjában vagy idejében rejlik a különlegessége, hanem az alapanyagok házasításában. Mind gyönyörű mediterrán hozzávaló, esküszöm már csak egy pohár jó vörösbor kellett volna és teljes a hangulat. Előételnek vagy könnyű vacsorának kitűnő fogás. Úgy látszik mostanában salátás kedvemben vagyok.


Hozzávalók (4 személyre)
1 csomag pármai/serrano sonka
15 dkg rukkola
10 dkg fetasajt
20 szem magozott fekete olajbogyó
1 marék natúr kesudió
1 ek méz
1 ek ecet
2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 magvas zsemle

A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk.

A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a fetát felkockázzuk. A rukkolát megmossuk.

Az öntethez összekeverjük  a mézet, az ecetet és az olívaolajat, kicsit állni hagyjuk.

A zsemléket keresztben és hosszában is félbevágjuk, majd sütőben megpirítjuk a szeleteket (lehet grillen is, mondjuk egy nyári kerti partin). A megpirult szeleteket még melegen bedörzsöljük fokhagymával

A sonkát, a rukkolát, a sajtot, az olajbogyót és a pirított kesudiót egy nagyobb tálban jól összekeverjük. Meglocsoljuk az öntettel.

A kész salátát a zsemleszeletekkel tálaljuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: saláta recept könnyű vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://besbe.blog.hu/api/trackback/id/tr912764117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása